IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Другата страна на красотата

3 юни 2014 09 19

Модната фотографка Ане Менке търси вълшебството на красотата в различни точки по света

Снимка: Anne Menke

Снимка: Anne Menke

Красотата е много сложно и обширно понятие. Тя не се намира само на страниците на модните списания, където жени със слаби тела и изписани черти на лицето позират по бански или в последните модни колекции за най-известните дизайнерски марки.

Красотата може да бъде намерена навсякъде, стига човек да има очи за нея. По този начин смята и модната фотографка Ане Менке, която впрочем работи за списание Vogue. През 2012 година Менке публикува книга със снимки от различни краища на света, които тя заснема, когато влиза в ролята на пътешественик.

Сега фотографката показва нови снимки, които допълват поредицата от красоти по света. Част от тях са заснети в Перу, Монголия, Аляска, Кения и Индия. Те ясно показват, че красотата може да бъде навсякъде, не само по лъскавите страници на списанията.

„Моето любимо нещо като моден и пътуващ фотограф е да отида малко по-нагоре в планината, малко по-надолу, на неравен черен път, за да покажа как хората в отдалечените места работят, играят и живеят“, пише Менке в увода на книгата си.

Фотографката споделя още, че за нея е истински късмет, че е успяла да зърне красотата на местните култури в различни точки на света. За нея всеки традиционен и различаващ се стил на обличане е уникален.

Влезте в нашата галерия и се впуснете в пътуването до другата страна на красотата.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )