IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В какво може да се превърне един бургер?

5 януари 2015 12 45

Креативни трансформации, които ще ви впечатлят

Снимка: Thomas Weil и Quentin Weisbuch

Снимка: Thomas Weil и Quentin Weisbuch

Ако сте от хората, които не са стриктни привърженици на здравословното хранене, вероятно от време на време си позволявате да ядете бургери. Може би дори обичате да опитвате различни видове от тях.

Едва ли обаче някога сте си представяли, че може да съществуват толкова странни и същевременно истински бургери, както в поредицата „Fat & Furious Burger“.

Тя е дело на графичните дизайнери Томас Уейл и Куентин Вайсбух, които започнали своя проект на шега по време на една обедна почивка.

И така две години по-късно резултатът е повече от задоволителен. Техните бургери са като произведения на изкуството и напълно годни за консумация.

През 2014 година двамата дизайнери дори публикуват готварска книга с над 60 рецепти за бургери. И макар никой от тях да не е професионален готвач, Томас и Куентин постоянно експериментират с различни хранителни съставки.

Разбира се, невинаги техните опити се оказват успешни. Двамата обаче не пестят средства за своите експерименти – един бургер с креативен дизайн може да струва 6 евро, а понякога и дори повече от 50 евро.

Влезте в нашата галерия и макар да не може да опитате странните бургери на графичните дизайнери, то поне се насладете на техните креативни трансформации.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари