IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Париж и Рим привличат с изящни библиотеки

20 януари 2015 07 51

Сякаш магически снимки, които определено ще ви впечатлят

Снимка: boredpanda.com

Снимка: boredpanda.com

Париж и Рим са две от най-известните столици в Европа, които всяка година са притегателно място за милиони туристи от целия свят. Двата града са достатъчно колоритни и богати на забележителности, за да действат като магнит на хората.

Въпреки това и Париж, и Рим са места, където може да се насладите на едни от най-изящните библиотеки в света. Библиотеки, които имат сякаш магично въздействие върху вас. Библиотеки, които са като свещени места за любителите на книги.

Френският фотограф Франк Бобот не само изпитва удоволствие от това да се потапя в историята на някоя книга, но и обича да снима красиви библиотеки в градовете, които посещава. Логично, Париж е опознат най-добре, макар че красивите му библиотеки напълно го заслужават.

През 2012 година Франк започва поредицата „Къща за книги“, в която документира някои от най-страхотните библиотеки в света.

В нашата галерия може да се убедите защо Париж и Рим умеят да привличат любителите на книги.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари