IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се поучите от неуспешните си връзки

20 август 2014 14 00

7 неща, които трябва да запомните от лошия си опит

Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

Любовните раздели са нещо много неприятно и често са тежки за преживяване. Именно за това е добре всеки път да си вадите поуки от тях, анализирайки миналото си с този човек. Не губeтe вяра в истинската любов.

Не позволявайте скръбта да превземе душата ви. Трябва да знаете, че отношенията ни дават възможност да растем духовно и да получаваме нови и скъпоценни преживявания. Тези, които си мислят, че са си изгубили времето с грешния човек, не са прави, защото те са разбрали много неща за страховете си, за своята същност и за значението на истинската любов.

Ето и 7 неща, които трябва да запомните от неуспешните си връзки:

1. Всеки има нужда от лично пространство

Много хора смятат, че истинската любов означава, че те трябва да прекарват по 24 часа на ден, заедно с лицето, което обичат. Такъв график ще ви накара да загубите своята идентичност в доста кратък период от време. Не забравяйте, че всеки има нужда от малко свободно време и пространство, за да задоволи личните си нужди и да направи нещата, които го карат да се чувства жив. 


2. Периодът на влюбване е временен

Този прекрасен период обикновено ни ​​кара да летим на крилете на щастието, но за съжаление, той свършва бързо. Тогава влюбеността би трябвало да се превърне в истинска любов. Любовта е тогава, когато човек е готов да сподели и добро и лошо със своя партньор, приемайки го с неговите плюсове и минуси

3. Другите хора не ни принадлежат

Ние живеем в демократичен свят, където хората са свободни и имат равни права и отговорности. Освен това, те са независими. Без значение колко дълго сте били заедно с половинката си, вие трябва да сте разбрали, че този човек не е бил ваша собственост. Хората, които наистина се обичат един друг, се уважават и избягват да се контролират.

4. Човек трябва преди всичко да обича и уважава себе си

Другите хора могат да подобрят и да изпълнят живота ни с радост, но човек трябва да осъзнае, че трябва да се научи да обича най-вече себе си, за да е способен да дава любов и на другите. 

5. Човек не трябва да се опитва да променя своя партньор

Можете да промените много неща в този свят, но е почти невъзможно да промените същността на вашия партньор, особено ако той няма вътрешно желание да се промени. Ако не нещо в даден човек изобщо не ви допада и не сте готови да го приемете, то тогава няма смисъл да губите време и енергия, за да бъдете с него.

6. Човек трябва да се освободи от вътрешните си конфликти

 Вашето отношение и поведение във връзката ви може да е отражение на вашите страхове, които царуват във вашето подсъзнание. Ако искате да имате здрава връзка, вие трябва да започнете да лекувате вътрешния си свят от конфликти.

7. Можете да сте в позицията на губещ, но го правете с грация

Трябва да се научите да губите с достойнство. Едва тогава ще можете да изградите една щастлива и здрава връзка. Неуспешните връзки би трябвало да са ви научили да се борите за щастието си, но само когато това си заслужава. Също така трябва да сте разбрали, че не трябва да се вкопчвате в нещо, което така или иначе не ви прави щастливи. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари