IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да останете верни на човека, когото обичате

17 август 2014 14 31

7 съвета как да се опълчите на похотта

Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

Повечето хора си мислят, че любовта би трябвало да гарантира лоялността на двамата партньори един спрямо друг. Това обаче, изобщо не пасва на реалността. Хората масово си изневеряват, без особена причина и въпреки факта, че се обичат.

Правят го най-вече, за да изживеят нещо ново и вълнуващо.

Истината е, че любовта изисква постоянни грижи, за да бъде запазен пламъкът жив, а много хора в един момент спират да се стараят, приемайки половинката си за даденост.

Точно тогава тя става най-уязвима към нарушаване на въпросната лоялност. И все пак, всеки човек с хубава връзка, трябва да намери своята причина да остане верен на партньора си.

Ето седем съвета, които ще ви помогнат да се опълчите на похотта:

1. Приемете факта, че винаги ще има други привлекателни хора около вас.

Индивидите от противоположния пол няма изведнъж да станат по-грозни, само защото вие вече си имате сериозна половинка. С течение на времето, вие ще забелязвате все по-привлекателни хора, които може би ще ви интригуват, но това не е причина за изневяра. Хората обичат мистерията и разнообразието и това никога няма да се промени. Ето защо, няма смисъл да ставате измамник или да рискувате да изгубите своя любим. По-разумно е да останете с човека, на когото вярвате, отколкото да отхапете от забранения плод, а после като ви изгонят от Рая, горчиво да съжалявате.

2. Не забравяйте, че повечето хора не са супер любовници.

Повечето хора не си дават сметка, че пасването в секса понякога отнема години. Тоест, много по-вероятно е да правите по-хубав секс с постоянния си партньор, отколкото с някой нов, горещ индивид. Най-добрият секс е онзи, който се прави с емоция и в който и двете страни се чувстват комфортно. Еднократният секс, често не е толкова вълнуващ, колкото го изкарват и не си заслужава заради него да загубите половинката си, с която сте градили живота си години наред.

3. Не забравяйте, че логиката ще бъде най-добрият ви приятел, в моменти на изкушения.

Хората понякога изпадат в състояния на дива похот и страст и им е трудно да се контролират. В такъв момент се опитайте да погледнете на нещата възможно най-обективно. Понякога трябва да оставите настрана емоциите и чувствата си и да обмислите какво точно ще се случи, ако се решите на изневярата и какво ще получите в резултат на това, което искате. На някои въпроси можете да си отговорите само чрез здравия разум.

4. Избягвайте да поставяте себе си в компрометиращи ситуации.

Ако имате флирт с дадена колежка, но си имате сериозна приятелка или съпруга и не искате да ѝ изневерявате, просто избягвайте да оставате насаме с въпросната колежка. Ако все пак попаднете в такава ситуация, не правете нищо прибързано, чиито последици могат да са катастрофални. Лесно е да се оставите на момента, особено ако сте под влияние на алкохол. Много по-трудно е да кажете "не" на изкушението, но пък няколко часа блаженство едва ли струват толкова, колкото връзката, която сте градили през годините.

5. Мастурбирайте.

Да, това е един много добър съвет. Ако чувствате сексуално напрежение или силна възбуда, по-добре е да мастурбирате, мечтаейки за някой друг, отколкото реално да изневерявате на половинката си. Този метод ще ви спаси в моменти на слабост. Още по-добре е да правите секс с партньора си.

6. Никога не спирайте да опитвате да впечатлите своя любим.

Знаете ли каква е разликата между любяща майка и любяща жена? Страстта. Опитайте се да подхранвате романтиката във връзката си, защото иначе с партньора си ще се превърнете в брат и сестра и/или в най-добри приятели. Не позволявайте на любопитството ви да избледнява с времето. Много хора хабят повече време да се притесняват дали половинката им не им изневерява, вместо наистина да положат усилия във връзката си с този човек.

7. Контролирайте действията си.

Човек трябва да има контрол върху решенията и действията си, а не да се оставя изцяло съдбата да го направлява. Има много неща в живота, които не могат да бъдат контролирани, но лоялността не е едно от тях. Просто кажете „НЕ“ на изневярата, защото тя не е морална, а вие сте достоен човек с качествена ценностна система.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Кики ( преди 9 години )
Ако имате добър сексуален партньор, когото наистина обичате - няма проблем. Дори не са ви необходими тези съвети.Но ако сте системно незадоволен - никаква мастурбация, еротични сънища, самоконтрол т.н. няма да ви помогнат.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
TheLittleAngel ( преди 9 години )
Според мен, ако наистина се обичате човека до себе си, ако връзката ви удовлетворява напълно, въпреки недостатъците и малките битови караници (във всяка връзка ги има), то няма да се почувстваш изкушен да изневериш. Защо би развалил нещо, което те прави щастлив?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Много ми хареса статията!Страшно полезна се оказа за мен! :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Статията няма много смисъл. Умните хора с морал знаят дали и кога да изневерят, както и тежките последици на лекомислената изневяра. Глупаците без морал нищо не може да ги откаже от глупави и неморални действия.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Отлична статия! Дано я прочетат възможно най-много хора.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )