IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въпросите, които да зададете на новото си гадже

26 август 2014 14 43

Какво трябва да знаете за този човек, преди връзката ви да се задълбочи

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Ако от скоро имате нова връзка, добре е да се уверите, че с този човек наистина има смисъл да продължавате да се виждате. Не е достатъчно да се смеете на едни и същи филми и да обичате да хапвате едни и същи десерти.

Уверете се, че с него/нея реално споделяте едни и същи виждания за основните неща в живота, преди нещата помежду ви да се задълбочат.

Ето и кои са 4-те въпроса, които трябва да зададете на новия си любим, възможно най-скоро:

1. "Какви са твоите ценности в живота?"

Сходната ценностна система е от съществено значение за създаването на здрава, дълга връзка. Затова е добре да обсъдите с гаджето си всички най-важни аспекти от бъдещето.

Попитайте го/я какво най-много цени в живота си – кариерата, семейството, свободата си? Попитайте го/я как смята, че би изглеждал щастливия живот, как си се представя след 30 години и т.н.


2. "Какво е било детството ти?"

Добре е с новото ви гадже да си споделите подробности за вашите семейства. Разберете какви са отношенията на половинката ви с нейните родители, дали ги уважава, дали е близка с брат си/сестра си.

Разберете какви са били най-тежките моменти от детството ѝ. Има хора, които се стремят да повторят любовна история на родителите си и други, които искат да избегнат техните грешки. Говорейки по тези теми, можете да разберете много за възпитанието на любимия си и за това как той/тя гледа на света.

3. "Каква е твоята дефиниция за "здрава връзка"?"

Дори да сте само от един-два месеца с този човек, добре е да сте наясно какво той/тя счита за здрава, смислена връзка. Не става въпрос веднага да започвате да планирате брак и деца, но все пак е добре да сте наясно дали половинката ви няма фобия от обвързване и дали не обича твърде много независимостта си. По-добре е да го разберете сега, а не след една-две години. 

4. "Как реагираш по време на конфликт?"

В началото на новата връзка човек трудно може да прецени как новия му любим реагира при конфликт, а това е доста важно. Дори все още да не сте се карали или спорили, обсъдете предишните конфликти на гаджето си и разберете повече за това как той/тя е реагирал в тези ситуации. Има хора, които са твърде жестоки и/или агресивни, други, които са прекалено неотстъпчиви, трети които затръшват врати и хвърлят предмети по време на скандал, четвърти пък никога не се извиняват.... Едва ли искате да създавате връзка с човек, с когото ще ви бъде трудно да достигате до консенсус.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
Не се ли питаше - колко правиш на година или колко правиш от лежанка?)))) Много по социалистически звучите нещо. Да не са ви казали, че ще ви съкращават сайта?)))))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )