IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Характеристики за мъжество

20 август 2014 10 40

Какви са уроците, които всяко момче трябва да научи, за да се превърне в достоен мъж

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

За съжаление не всяко сладко, симпатично момче се превръща в стабилен и достоен мъж. Истинското мъжество се крие не в половите белези, а в поведението на човек. Преди да възмъжее, момчето трябва да разбере, какво точно представлява мъжеството, защото иначе може да се държи като незряло хлапе цял живот. В днешно време жените станаха силни и независими, а истинските мъже, които се държат отговорно, зряло и разумно, започнаха да се срещат все по-рядко.... Ето и кои са някои от уроците, които всяко момче трябва да овладее, ако иска да се превърне в истински мъж:

1. Да разбере, че е част от по-голяма картина. Истинският мъж не трябва да се съсредоточава единствено върху себе си и своите нужди, превръщайки се в суетен егоист, който мисли само за себе си. Той трябва да е наясно, че е част от нещо много по-голямо - работно място, семейство, група от приятели, човечество... Той трябва да се стреми да даде своя принос към „голямата картина“.

2. Истинският мъж се грижи за семейството си. Мъжкарят винаги поставя семейството си на първо място. Той е готов да се грижи за него и да изхранва прехраната му. Достойният мъж ще направи всичко необходимо, за да постигне стабилността, от която близките му се нуждаят. Той няма да изостави децата и жена си, само защото „му е трудно“ да ги издържа, а отговорността тежи много на крехките му плещи. Истинският мъж държи на думата си и умее да спазва своите ангажименти, а не бяга страхливо от тях.

3. Марковите панталони не правят момчето мъж. Спретнатият външен вид на мъжа е задължителен, но дизайнерските дрехи изобщо не са. Един истински мъж не робува на модата, на визията си, на облеклото си и като цяло на материалните неща. Ако има възможност, той ще си купува хубави дрехи и вещи, но няма да подчинява живота си на тях. Мъжете правят добро впечатление не с дрехите, които носят и с колата, която карат, а със зрелостта и мъжеството, които показват в ключови ситуации.

4. Бурята винаги отминава. Момчето трябва да разбере, че в живота ще има трудни времена, но че след всяка буря изгрява слънце. Истинските мъже не се цупят и не хленчат, когато са в труден период, а се фокусират върху това, как да направят утрешния ден по-добър. Застоят по време на отчаяние е ясен знак за незрялост.

5. Всичко в живота трябва да е умерено. Сократ е казал преди около 2500 години: "Всичко в умерени количества. Нищо в излишък." Мъжете понякога са склонни да се отдават на своите пороци – алкохол, жени, хазарт и/или да стигат до крайности в определени области – работохолизъм, мания за спортуване, мания за здравословен начин на живот и др. Именно в това се крие мъжеството – да разберат, че трябва да се стремят към баланс и да поддържат равновесието в живота си на всяка цена.

6. Истинските мъже умеят да изслушват другите. Истинските мъже знаят, че трябва „да си отварят ушите“, когато другите говорят, защото никога не се знае дали няма да чуят нещо, което няма да им бъде от голяма полза в даден момент. Освен това те знаят, че новата информация може да ги обогати. Освен това достойните мъже знаят кога да говорят и кога да замълчат.

7. Зрелият мъж не променя позицията си. Момчетата се влюбват всеки ден, но това е признак на незрялост. Истинският мъж е устойчив в позицията си и държи на думата си. Той не се отмята от вярата си, когато това му изнася. Той умее да приоритизира важните неща в живота си и знае, че да разбиеш сърцето на най-близкия си човек, изобщо не е признак на мъжество.

8. Истинският мъж умее да се извинява. Във всяка връзка трябва да има герой. Героят обаче, не е човекът който носи наметало или маска, нито пък онзи, който умее да вдига най-големите тежести. Това е човекът, който може да разрешава конфликтите разумно. Истинският мъж не е дребнав и егоцентричен горделивец, който отказва да каже едно "съжалявам", когато осъзнава, че е сгрешил.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

TRojka Ahilowa ( преди 9 години )
До Анонимен: Не, бе, пич, трябва само да се опиташ да я направиш щастлива и ако успееш, тя ще ти го върне...Нали за това сте се събрали уж
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Miss S ( преди 9 години )
Анонимен ( преди 9 години )
Това без съмение е писано от жена. Но можеше да го каже и много по-кратко: Истинският мъж има една единствена цел в живота - да служи и се подчинява за всичко на жена си.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Наръчник "как да станеш Бог"
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар