IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как един мъж може да подкрепи амбициозната си половинка

26 октомври 2014 12 00

8 съвета

Джей Зи е "скалата" на Бионсе; Снимка: Getty Images

Джей Зи е "скалата" на Бионсе; Снимка: Getty Images

Голяма част от съвременните жени са амбициозни и самостоятелни. Те искат да направят кариера, преди да създадат семейство, подобно на мъжете или пък искат да имат и двете паралелно.

Те са склонни да водят собствени битки в живота, без да търсят опората на мъжа до себе си или да се възползват от влиянието му, но това често им носи голям стрес.

Ако вие сте мъж, който има талантлива и амбициозна половинка – съветваме ви да я подкрепяте винаги по пътя ѝ към върха, а не да се опитвате да прекършите крилете ѝ. Ако я спрете, тя никога няма да ви го прости. От друга страна, ако я тласкате напред, тя ще бъде ваша завинаги.

Ето точно по какъв начин да я подкрепяте:

1. Реагирайте ентусиазирано спрямо нейните цели и мечти. Вълнението предизвиква мотивация. Когато човек се вълнува от собствените си цели, той се бори повече за постигането им. Понякога обаче, не е лесно да останеш мотивиран през целия дълъг процес до постигането на целите си. Точно за това е хубаво да имаш партньор, който да те подкрепя и да се вълнува заедно с теб относно твоите лични проекти.

2. Не я разсейвайте, когато тя има нужда да се съсредоточи. Някои мъже-егоисти разсейват половинките си със собствената си личност, точно тогава, когато те трябва да се фокусират върху работата си, ако искат да успеят. Ако държите на любимата си – оставете я да си свърши ангажиментите и тя ще ви бъде благодарна за проявеното разбиране.

3. Предложете ѝ помощ за по-малките неща. Ако обичате половинката си и виждате, че тя е в ключов момент от кариерата си и е много заета – помогнете ѝ с мъничките неща, за които обикновено тя се грижи. Това може да означава да почистите дома, да пуснете пералнята, да напазарувате... Един ден тя със сигурност ще ви върне жеста!

4. Бъдете нейната скала. Когато земята под краката ни се разклаща, ние имаме нужда да се опрем на нещо стабилно. Ако половинката ви преминава през труден, неприятен етап в кариерата си, покажете ѝ своята подкрепа. По този начин тя ще се справи по-бързо и ще намери сили да продължи напред.

5. Поддържайте нейното темпо, ако е възможно. Понякога е трудно за един по-инертен мъж да поддържа темпото на амбициозната си половинка. И все пак, ако вашата любима гради кариера, би било добре и вие да се фокусирате върху вашата работа и да влагате енергия в развитието си, следвайки собствените си мечти.

6. Помагайте ѝ при вземането на трудни решения. Никой не обича да взема трудни решения и обикновено ги отлага докато може. Затова, ако половинката ви се доверява на вашата преценка – давайте ѝ своите съвети по трудните дилеми, но го правете така, че тя да вярва, че е взела решението си сама.

7. Не ѝ позволявайте да се отказва. Дори и най-амбициозните хора имат тежки периоди в своя професионален път, когато са готови да се откажат от всичко. Опитайте се да предпазите вашата любима от грешното решение да се откаже от работата си, тогава когато тя стане прекалено трудна. Помогнете ѝ да намери смелост и да продължи напред. Ако я оставите да се провали, тя ще се потисне и това ще се отрази зле и на личния ви живот.

8. Осигурете ѝ спокойна семейна среда. Ако кариерата на вашата половинка е стресираща, осигурете и спокойствие у дома. Вечер я водете на кино и на вечери, през уикендите я водете на кратки почивки, обграждайте я с нежност и внимание. Тя със сигурност се нуждае от различни начини за облекчаване на стреса, включително и от страстен любовен живот.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари