IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сигурните знаци, че излизате с женомразец

25 януари 2015 14 10

Защо с такъв мъж никога няма да можете да бъдете щастлива?

Кадър от филма "Срам"; Снимка: outnow.ch

Кадър от филма "Срам"; Снимка: outnow.ch

Женомразецът е мъж, който вярва, че силният пол е по-добрият пол. Този мъж винаги се има за нещо повече от половинката си, дори тя да е красива, начетена и благородна. Той просто се отнася към жените като към по-нисшестоящи и ги потиска по всеки възможен начин.

Ако имате връзка с женомразец, вие няма да можете да бъдете щастлива. В началото, докато мисълта му е замъглена от любов, той може и да се прикрива, но след време ще започне да се държи с вас като строг родител с невъзпитаното си дете.

Имайте предвид, че тези мъже никога не се променят, затова най-умното нещо, което можете да направите, ако имате такова гадже, е да скъсате с него.

Ето и 5 признака, че може би любимият ви е женомразец:

1. Той ви обвинява за неща, които нямат нищо общо с вас.

Женомразците имат навика да прехвърлят вината върху нежната си половинка и то дори за неща, за които тя изобщо не може да бъде виновна. Ако например, на този мъж му се яде пица, но в местната пицария няма места, вие ще сте виновна, че не сте запазила маса. Ако той реагира грубо в дадена ситуация, ще ви обвини, че вие сте го предизвикали. Изобщо този мъж ще направи всичко възможно, за да хвърля всичката отговорност за развоя на нещата върху вас.

2. Той смята, че винаги е прав.

Женомразците се имат за много умни. Те са добри манипулатори и винаги ще намерят начин да ви убедят, че те са прави, а вие грешите. Те винаги ще се сещат за примери от своя опит, за да ви докажат, че са по-интелигентни, способни, рационални и т. н. от вас.

3. Той ви се подиграва, когато сте разстроена.

Ако вие плачете или сте тъжна и разстроена, но вашият приятел не може и/или не иска да ви влезе в положението, а ви се присмива, може би е време да скъсате с него. Този мъж явно не е способен да ви съчувства, така че по-добре не градете живота си с него. Бъдещето крие различни предизвикателства, в които ще ви трябва партньор, който да ви бъде опора, а не човек, който е студен като камък.

4. Той прави вулгарни коментари за жените.

Женомразците нямат проблем с това да коментират грубо нежния пол и то пред вас самата. Ако вашият приятел редовно критикува жените, нарича ги с грозни, обидни думи, като уж това не се касае за вас, значи след време и вие можете да паднете под словесния му нож. Тези мъже смятат, че жените трябва да приемат факта, че са по-нисши създания и имат много повече пороци и негативни качества.

5. Той се интересува само от собствените си чувства.

Женомразците не са способни на съчувствие към половинката си, но самите те изискват съчувствие, внимание и непрекъснати грижи. Те искат и очакват жената до тях да ги превърне в центъра на вселената си. Ако такъв мъж е разстроен, той очаква приятелката му да е солидарна с него и също да бъде разстроена. Във връзката с женомразец вие никога няма да се чувствате равностоен партньор и ще трябва да жертвате собствените си нужди, цели, хобита и желания, за да следвате неговите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Голям женомразец ( преди 8 години )
Тъпата женска логика си остава ***, и по това се познава че е женска. Преди еманципацията (а след нея дошъл феминизмът) мъжете са уважавали жените, но е имало защо. Обичали са ги, дори са се дуелирали за тях. Съществувал е морал, мъжка чест и доблест, присъщи на ценностна система с патриархален поминък. Сега има ли причина, поради която мъжете да уважават женския пол? Покажи ми една такава!? Жените се мъчат да се състезават с мъжете, против женската им природа, завиждайки на много по-съвършената физика при мъжете. Жената никога няма да бъде силна, умна и способна като мъжа. Приемаме я за по-красива, но и това вече не е вярно, а красотата и е до време, и е доста относително понятие, що се касае за женската красота. Природата я е създала само за репродукция на човечеството, а тя спекулира точно с тази нейна способност. Все някога мъжете ще измислят начин за самовъзпроизводство, и тогава жените ще са напълно излишни, и няма да има причина за тяхното съществуване. Не напразно в библията се казва, че Бог е създал човека, по свой образ и подобие, дащото мъж се оприличава с бог, а не жена. И мъжът е изградил света в който живеем днес. За това и сентенцията "Светът е мъжки, създаден от мъжете и е за мъжете" е правдоподобна!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Air ( преди 9 години )
Абсолютно вярна статия. Съгласна съм с всичко посочено! Само жена, която е била в подобна травматизираща връзка може да напише или да оцени верността на изводите в материала. Коментиралите тук просто теглят локуми от скука, но от това не следва, че техните умозаключения са верни. И да помогна на "анонимния" - думата която не знае е "софистика", но тя въобще не може да бъде съотнесена към материала. Поздравления за авторката!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Има един термин, за чието име не мога да се сетя, но той най-общо означава следното: да правиш изводи, базирайки се върху механичено и манипулативно събиране и обобщаване на "доказателства" с цел доказване на определена теза. Всичко написано в "статията" касае като цяло човешки типове поведение. Доста примитивно е де се твърди, че всеки от 5-те "проблема" поотделно или взети заедно, правят някого женомразец. Сам по себе си материалът е расистки понеже поне по с една от точките всеки мъж би се идентифицирал. Колкото повече се мъчим да пренебрегваме природата си, толкова повече ще страдаме....
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
do Тео ( преди 9 години )
-За всичко съм съгласен- и -Имам резерви- са различни неща. Коментарът ти също е опит за манипулация.Твърдението ти -А това за манипулациите е присъщо именно на жените :)- е твоя интерпретация на база твоето осмисляне на преживяното от теб. Генерални заключения не са обективни, защото се базират на субективни интерпретации на преживяно или фантазии. Мисля, че ще е по-полезно за теб да четеш повече и актуални източници преди да оформяш генерални мнения. Приятен ден.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Teo ( преди 9 години )
За всичко съм съгласен, само имам известни резерви към т.2. Това за мен не се нарича женомразец, а просто инат. А това за манипулациите е присъщо именно на жените :).
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар