IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо любовта от пръв поглед е опасно нещо

29 януари 2015 14 10

6 основателни причини

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Ние, съвременните хора, живеем в забързан свят и все се състезаваме с времето. Понякога почти забравяме да дишаме от движението си на бързи обороти.

За съжаление, с тези темпове, ние ставаме все по-нетърпеливи. Искаме всичко да ни се случи веднага. Такива започват да стават и очакванията ни за любовта. Все повече млади хора действат импулсивно и прибързано спрямо другия пол и считат, че любовта от пръв поглед е повече от перфектна.

Но тя не е и затова не трябва да прибързвате да се обвързвате сериозно с човек, когото не познавате добре.

Ето и защо това е така:

1. Не разполагате с време да тествате характерите си.

Ако наскоро сте се впуснали в нова връзка и вече виждате бъдещето си с този човек, то вие сте на прага да направите голяма грешка. Не бързайте да се сгодявате или жените за човек, когото не сте опознали достатъчно добре. Семейство се гради с партньор, чиито вътрешни качества наистина цените. Лесно е да се оставите външния вид на този човек да ви омагьоса, но имайте предвид, че след време ще спрете да забелязвате „фасадата му“ и ако той не ви допада като човек, нещата между вас няма да се получат.

2. Завладени сте от емоции, които могат да ви подведат.

Влюбването от пръв поглед е по-скоро прилив на силно физическо привличане. Ако летите на крилете на щастието покрай новия си любим, оставете се по-дълго на тези прекрасни емоции, преди да се решите на някакви по-сериозни действия. Изчакайте известно време здравият ви разум да се възвърне и едва тогава взимайте решения за бъдещето си с този човек. Иначе рискувате да вземете погрешно решение, базирано на емоции, а не на логика.

3. Пренебрегвате солидната основа на приятелството.

Когато една двойка започне връзката си на базата на силни чувства и физическо привличане, тя пренебрегва формирането на приятелство. Това са едни плитки отношения, без основа. Двама души трябва да са преди всичко приятели, за да могат да градят бъдещето си заедно. След време всяко физическо привличане отслабва и тогава връзката се гради на базата на харесване, на взаимна обич и уважение.

4. Увлечението диктува вашето поведение.

Когато човек е влюбен (в първата и най-шеметна фаза на връзката) той е склонен да пренебрегне собствените си мечти и ценности, за да угоди на любимия си. Но когато реалността на живота започне да надделява, човек иска да има до себе си партньор, който да уважава неговите желания и който да има същите ценности и идеали.

5. Любовта от пръв поглед „замъглява“ интуицията.

Всяка двойка се сблъсква с предизвикателства във връзката си в някакъв момент (несъгласия, конфликти и т. н.) Ако обаче набързо сте се обвързали сериозно с човек, омагьосани от любовта си към него, вие най-вероятно сте пренебрегнали различията си с него, дори да сте ги усетили. След време тези различия могат да отключат сериозни проблеми в отношенията ви, които в крайна сметка да се окажат непреодолими.

6. Любовта от пръв поглед създава измамна еуфория.

Тази любов, базирана на силно физическо привличане, кара човек да мисли, че връзката му е специална и уникална. Той вярва, че тази любов е непобедима и ще продължи вечно. Въпросната измамна еуфория за съжаление води до сериозни последствия. След време човек осъзнава, че дълго време е стоял с розови очила и че след като ги е свалил, нещата далеч не са толкова идеални.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари