IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грешките, които умните жени правят във връзките си

28 февруари 2015 10 50

Топ 10

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Често умните, интелигентни и образовани жени правят едни и същи или доста сходни грешки във връзките си.

Ето и 10 от тях:

1. Опитват се да накарат половинката си да бъде по-мотивирана.

Амбициозните жени винаги искат и мъжът до тях да е такъв. Ако той не може да си намери хубава работа, те непрекъснато му опяват, че е мързелив и че не търси достатъчно активно.

2. Не отделят достатъчно време на връзката си.

Интелигентните жени често смятат, че след като мъжът вече е техен, няма нужда да се борят за него повече. Те решават, че щом работят активно и са достатъчно заети, значи не е нужно да инвестират време и енергия в отношенията си, тъй като половинката им е 100 процента сигурна.

3. Спират да се виждат с приятелките си, защото мъжът е тяхното бъдеще.

Много иначе умни жени спират да се виждат с приятелките си след като си хванат сериозен приятел, защото вече гледат на него като на своето бъдеще. Те веднага започват да планират живота си с този човек и другите хора избледняват от мисълта им.

4. Държат се снизходително с мъжа.

Умните и успели в кариерата си жени, често започват да се държат с половинката си леко снизходително – сякаш могат и знаят повече от него и като цяло са по-голяма работа от него. Това излишно самочувствие потиска мъжа и като цяло е груба грешка във взаимоотношенията.

5. Не му дават да излиза с приятелите си.

Тези дами спират да излизат със своите приятелки и смятат, че и половинката им трябва да направи същото. Те считат, че приятелите на любимия им са банда глупаци, пройдохи и неудачници и той само си губи времето с тях. Не всички мъже обаче са готови да жертват мъжката си компания в името на любовта.

6. Не зачитат мненията на близките си за този мъж.

Умните жени често се оставят да бъдат подведени от недостойни мъже. Обикновено те виждат дефектите в поведението и характера на този човек, но ги пренебрегват, защото искат сериозна връзка. Те дори не искат да чуят мнението на своите близки и приятели за любимия си, защото смятат, че си знаят най-добре.

7. Живеят с мъж, който не отговаря на стандартите им.

Много умни жени правят тази грешка – хващат си мъж, който видимо е под тяхното интелектуално ниво, а след това се опитват да го променят. Естествено – провалят се. А мъжът се отегчава от техния учителски маниер.

8. Остават с неподходящ мъж, защото не им се търси друг.

Вярно е, че всички жени мечтаят да си намерят свестен, достоен мъж за спътник в живота, но истината е че много от тях от мързел остават с мъж, който не е подходящ за тях. Просто не им се търси отново и отново или пък не искат да са със статут „необвързана“.

9. Завземат всичките функции на мъжа.

Интелигентните жени често са оправни и постепенно започват да изземват функциите на мъжа, като започват да отговарят и да планират всичко във връзката. Така мъжът спира да прави усилия.

10. Критикуват мъжа за щяло и нещяло.

Тези умни дами обикновено имат всички критерии за нещата и искат половинката им да надминава очакванията им. Когато това не се получава, те започват да критикуват мъжа за всичко и като цяло да са недоволни от всичко, което той прави или не прави. Така мъжът спира да се чувства ценен и обичан.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Little Blue Dress ( преди 9 години )
Тези грешки умните жени ли ги допускат или тъпите? :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
То било голяма грижа да си умна, интелигентна и образована!:) Интересно защо няма статии за грешките, които допускат глупавите, неинтелигентните и необразованите жени? Или те не допускат грешки, защото мъжете смятат, че е по-добре жената до тях да е *** и от нищо да не разбира...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар