IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 случая, в които може би грешите, че сте влюбена

13 март 2015 13 32

Кога жените сами си внушават, че са хлътнали по даден мъж

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Понякога жените си падат по даден мъж поради някакви странни причини, като в основата им са самозаблудата и самовнушението.

Някои дами решават, че категорично са влюбени в определен индивид от силния пол, само защото той ги е впечатлил с някаква смела или благородна постъпка или защото много им напомня за баща им.

Други жени пък решават, че са влюбени, или от скука, или защото им е омръзнало да бъдат със статут „необвързана“.

Вижте кои са грешните причини, които могат да ви накарат да решите, че сте влюбена и така да изпаднете в самозаблуда (от която един ден ще се отърсите):

1. Той е мъжката версия на вас самата

Според едно известно клише, противоположностите се привличат, но според науката хората се влюбват в себеподобни индивиди. Проучванията през годините показват, че колкото повече двама души си приличат, толкова повече си допадат. Ако този мъж има сходно на вашето чувство за хумор, ако обича да се забавлява като вас, ако има подобна на вашата ценностна система, много е вероятно да решите, че сте влюбена. Но дали искрата я има наистина, или просто много ви се иска да се влюбите точно в такъв мъж?

2. Срещнали сте го при вълнуващи обстоятелства

Ако сте се запознали с този мъж при някакво авантюристично, адреналиново преживяване, много е вероятно да решите, че между вас има силно привличане. Реалният живот обаче, няма нищо общо със скоковете с бънджи и скоро може да установите, че всъщност това не е любов, а внушение.

3. Той има куче и обича животните

Множество проучвания показват, че мъжете, които обичат животни, се възприемат от дамите за по-привлекателни, тъй като излъчват някакво благородство. Подсъзнателно жената смята, че такъв мъж ще бъде добър съпруг и баща и за това е склонна да повярва, че е влюбена. Тук пак опираме до самовнушение.

4. Напоследък ви е самотно и имате нужда от емоции

Проучване на университета в Торонто, Канада, показва, че когато жената не се радва на вълнуващ любовен живот или изобщо няма приятел, тя е склонна да си създаде вълненията сама. Когато една дама се чувства самотна, тя е готова да си самовнуши, че е влюбена в мъж, който иначе е под нейните стандарти (и очаквания). Това обаче не е истинска любов!

5. Този мъж прилича на баща ви

Изследванията показват, че жените са по-склонни да си паднат по мъж, който по някакъв начин (визуално или като характер) прилича на техния баща. Не се притеснявайте, в това няма нищо лошо, стига да става въпрос за истинско привличане. За съжаление, много често дамите имат нужда да намерят уют и закрила, които доскоро им е давал техният скъп родител, но това отново не е любов.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари