IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо си струва да чакате подходящата половинка?

6 юни 2015 11 34

5 причини

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Причините, поради които си струва да чакате точния човек в живота си, са много. Няма особено голям смисъл в това да градите семейство с партньор, за когото усещате, че не е за вас.

Връзката с неподходящ човек е трудна и често нещастна. Вярно е, че понякога хората се затрудняват в мисията да открият перфектната си половинка и от страх да не останат сами, се установяват с компромисен партньор.

Ето обаче пет причини, които ще ви покажат, че трябва да имате търпение да чакате:

1. Докато чакате, ще осъзнаете какво точно търсите.

Съвременните хора твърде често се впускат в отношенията, просто защото искат да бъдат част от сериозна връзка. След време част от тях осъзнават, че половинката им е далеч от идеална. Перфектни хора няма, нито пък перфектни отношения, но все пак има двойки хора, които си допадат много повече в сравнение с други. Затова е добре хубаво да обмислите какво искате да откриете в своя бъдещ партньор – да споделяте общи интереси, да се смеете заедно, да се допълвате... Докато чакате да срещнете своята идеална половинка, вие всъщност ще осъзнаете за кои качества да се оглеждате и за кои негативи да внимавате.

2. Ще разбият сърцето ви по-малко пъти

Ако не влизате лесно във връзки, а си седите в очакване на подходящия човек, това значи, че вие щадите и сърцето си. В крайна сметка, всяка неуспешна връзка води до емоционална травма. Ако скачате от гадже на гадже, в търсене на идеалния човек, то вие ще преживеете доста раздели, а това няма как да не се отрази негативно на характера ви. Ако разбият сърцето ви на няколко пъти, възможно е да станете твърде недоверчиви и предпазливи и да се затворите емоционално към другите.

3. Ще се порадвате по-дълго време на своята свобода и независимост

Нека си го кажем – връзките ограничават личната свобода. Когато човек има партньор в живота си, той има човек до себе си, с когото цял живот трябва да се съобразява по един или друг начин. Дори да ви се струва гадно да стоите необвързани, когато всички останали си имат половинки, гледайте към плюсовете на този статус. Правете нещата, които искате да правите – част от тях няма да можете да си позволите, след като заживеете с друг човек.

4. Ще запазите вълнението си

Ако чакате да срещнете правилния човек, вие винаги ще усещате едно вълнение, сякаш любовта е някъде зад ъгъла и всеки момент ще се сблъскате с нея. По-добре така, отколкото да излизате всяка седмица с нов човек и все да се разочаровате, до момента, в който ще ви писне да търсите.

5. Защото си заслужава

Спестете си усилията за най-добрия и свестен човек, когото ще срещнете по пътя си. Не си губете времето с индивиди, за които от самото начало знаете, че не са подходящи за вас. Когато срещнете перфектната половинка, ще разберете, че чакането си е струвало. Любовта отнема време и търпение – просто изчакайте.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

7 ( преди 8 години )
Няма половинки има цели хора и личности, които си пасват или не, с други цели хора и личности!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар