IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо красивите жени излизат с грозновати мъже?

29 юни 2015 10 02

Фактите, които стоят зад това явление

Коко и мъжът ѝ Джеймс; Снимка: gettyimages.com

Коко и мъжът ѝ Джеймс; Снимка: gettyimages.com

Виждаме ги всеки ден и буквално са навсякъде. Красиви жени, които държат на своя външен вид и имат връзка със съвсем обикновени и често неособено красиви мъже. Такива двойки привличат вниманието ни, където и да се появяват.

Обикновено погледът ни се спира първо върху момичето, което винаги е много добре облечено, излъчва класа, увереност и самочувствие, но без да прекалява.

След това обръщаме внимание и на често определяната като „невзрачна“ силна половинка, която по всички критерии не отговаря визуално на своята дама.

Поглеждаме ги заедно и в главата ни започват да се въртят мисли от типа, че тази връзка трябва да се крепи единствено и само на финансови облаги или просто жената не е от най-интелигентните.

Всеки човек е склонен да постави подобен „етикет“ на социално явление от този тип и дори да отдели време, в което да разсъждава точно защо се получава така.

Истина ли е твърдението, че мъжете се привличат повече от визията, а жените са склонни да правят компромиси с нея?

Какви са истинските причини, които стоят зад една такава връзка?

1. Всички търсим различни неща в една връзка

Обръщаме по-голямо внимание на твърдението, че мъжете се влюбват първо във визията, а жените в емоционалния капацитет. Класическият пример за по-възрастен богат мъж с красива жена невинаги се дължи на финансово състояние. Приоритетни за жените са представители на противоположния пол, които са интересни, талантливи и имат харизма. Това са все качества, които със сигурност взимат превес над просто красива външност.

Като цяло, нежната половина от човечеството не държи толкова много на визията на мъжа, колкото на неговите личностни характеристики. В бъдещия партньор се оценяват повече страст, възможност да се посветиш на половинката и емоционална зрялост. Важно е да се поема отговорност за действията и да се допринася за развитието на отношенията, да се инвестира, но не във финансов аспект.

Относно стабилните доходи, това никога не може да бъде минус, тъй като осигурява много предимства и дава възможности, но не е основна причина, заради която да се срещаш с мъж. Жените искат някой, който наистина се интересува от тях и умее да комуникира.

2. Обществото е създало дефиницията за това, какво е красиво

Живеем във време, в което за всичко вече има определени стандарти, които са общоприети като правилни. Красотата и дефиницията за това, как трябва да изглеждат жените, не е изключение. Ежедневно и ежеминутно дори, различните индустрии ни натрапват, че трябва да бъдем с гъста и дълга коса на едри букли, да бъдем слаби, с чиста кожа, котешки очи, плътни устни и стил на обличане.

Точно на този фон ни предлагат лесни начини, с които да постигнем този ефект – продукти, маркетингови стратегии и манипулации, които влияят и на начина, по който разсъждаваме. Постоянно ни се напомня какви са характеристиките, по които една жена може да бъде определена като красива – начинът, по който изглеждаме, се поставя под микроскоп. И това не е единственият проблем.

Към тези стандарти се добавя и внушението, че ако не постигнем един определен външен вид, няма да открием половинката на живота си. Това е единственият начин, по който можем да привлечем вниманието на другия пол и дори се характеризира като правилния път към щастието. При мъжете, нещата не стоят точно така. Особено в България. Общоприето е, че един мъж, който полага същите грижи за външния си вид като жените, не е много мъжествен.

И контрастът идва точно тук – жените се концентрират върху това да изглеждат добре, а мъжете странят от това.

3. Жената се чувства по-сигурна, когато е по-красивата от двамата

Има едни определени твърдения относно самочувствието на мъжете и жените, и какво точно е способно да създаде някакъв вид комплекс за малоценност. Вече споменахме за критериите за красота и как всекидневно на жените се налагат определени модели, които да следват.

Точно заради постоянното и стриктно водене по общоприетото за красива външност и съревноваването на жените по тази точка, за тях е изключително важно да получат признание. Ако мъжът до тях не е по-красивата половинка, това често означава, че компенсира с някакви други качества. В крайна сметка, красивото лице не може да възпита децата ви на ценности и морал, нито ще плати сметките за тока и водата.

Другата гледна точка по този въпрос засяга възможностите за избор. По-лошо за сериозна връзка от красив мъж, който знае, че изглежда добре, трудно може да се намери. Разглезените красавци никога не страдат от липса на внимание и знаят, че в момента, в който нещо не им хареса, могат да го заместят успешно на секундата с нещо по-добро и дори няма да им коства усилие.

Много по-вероятно е връзката, в която жената се чувства сигурна в своя мъж и в себе си, да просъществува в дългосрочен план и да бъде много по-успешна от отношенията с поредния мачо.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

*** ( преди 8 години )
По-грозният е смятан за безопасен, няма да кръшка и би трябвало да цени това, което има.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Мах ( преди 8 години )
До steisi: Кисело ли е гроздето?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
steisi ( преди 8 години )
Има го и обратното.Супер хубави мъже с много грозни и невзрачни жени.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар