IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10 въпроса към мъжа, който разби сърцето ти

8 август 2015 12 03

Мислите, които така и не споделяме

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Щастливи хора са тези, които могат да се похвалят, че повече от един път са се носили на крилете на любовта.

Всяка една връзка е коренно различна от предишната, но чувството на щастие е едно и също.

Приказката, която осмисля дните ни и живота ни понякога не завършва с този щастлив край, който ни се иска. Уви, понякога дори не е близо.

Не са рядкост случаите, в които давате цялата си любов, внимание и старание към някого, а той ви отвръща с предателство или по-лошото, изневяра.

Моментите, в които осъзнаете, че човекът до вас не е направил нищо повече от това да разбие сърцето ви, дават началото на многобройни въпроси, които ви се иска да му зададете.

За съжаление, много голяма част от тях не стигат никога до човека, за когото са предназначени, но по-важното е, че нито дават отговори, нито помагат.

След тежка раздяла, най-добре се опитайте да се абстрахирате от следните въпроси, които се въртят в главата ви.

1. Какво трябваше да направя различно?

Нищо, ти си това, което си. Ако някой има проблем, значи не е за теб.

2. Ако можеше да върнеш времето назад, щеше ли да се бориш за нас?

Вероятно не, защото всеки има възможност да се бори за другия, просто не иска.

3. Ако бяхме се срещнали в друг период от живота ни, нещата пак ли щяха да завършат така?

Вероятно да. Един човек, който обича истински, не се влияе от етапа, в който се намира.

4. Ще обичаш ли друг човек по начина, по който обичаше мен?

Както вече споменахме, всяка една връзка е съвсем различна от останалите. Но чувството е едно и също.

5. Продължи ли напълно след нашата връзка?

Ако причината да се разделите е изневяра, то вероятно е този човек да е продължил още докато сте били във връзка.

6. Сещаш ли се за мен понякога?

Да, вероятно е така. Независимо дали е заради снимка, хубав спомен или каквото и да било друго. Фактът, че дори и за кратко сте били част от живота на другия, остава следа. Въпросът е точно колко голяма и дали това, че се сеща за вас, има някакво значение.

7. Какво научи от грешките ни?

Всяка една грешка е учител. За съжаление, много малко са хората, които владеят изкуството да се учат от грешките на другите. Масовото явление е, че проблемите трябва да се изживеят от първо лице, за да се намерят решенията им. Това важи и за двете половинки от връзката.

8. Омръзнах ли ти или просто искаше повече?

Ако един човек не е готов за сериозна връзка и не е надраснал ходенето по различни партньори и мимолетни връзки, то значи е чиста загуба на време. Независимо от това, развоят на нещата не трябва да се оказва причина за създаване на комплекси или несигурност.

9. Ще си останем ли приятели?

Много малко вероятно е да запазите приятелски отношения с бившата си половинка. Как си представяте тази картинка – той/тя идва с новата си половинка, а вие се наслаждавате на любовта им отстрани? Именно.

10. След всичко, през което преминахме, съжаляваш ли за нещо?

Премеждията и различните отношения с хората са необходимост, за да се научим да бъдем по-дипломатични, търпеливи, толерантни и готови на компромиси. Не трябва да съжалявате за абсолютно нищо, през което сте минали, защото именно то ви е оформило като човека, който сте в момента.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

tokyo534 ( преди 8 години )
solisa slay end moll ( преди 8 години )
Преди 10-15 години компромис със себе си не правя. Ако е днес заради една изневяра защо да не дам прошка. Човещина на всеки може да се случи!Какво ли се впускам в размишления и обяснения.Тогава бях един друг човек!Днес съм коренно различен/а, защо ли трябва да се сещам за тогава?Днес съм това,а дали съм част от нечий живот и до ден днешен без снимка и с горещ спомен?Оставил/а следа.... това ще разказва само той....тя!Аз съм спомена оставил дълбок отпечатък в сърцето на някой!Дори, след 20 години!А те си мислеха че това беше вчера!КАКВО НЕЩО СА ДЪЛБОКИТЕ И НЕЗАБРАВИМИ СПОМЕНИ!ОЩЕ ТОПЛЯТ НЕЧИЕ СЪРЦЕ!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар