IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 урока, които ще научите, ако се влюбвате твърде често

10 октомври 2015 11 01

До какви изводи стигат влюбчивите хора рано или късно

Снимка; outnow.ch

Снимка; outnow.ch

Ако се влюбвате често и сте казвали фразата „обичам те“ много пъти, тя може би вече е започнала да губи своето значение поне за вас.

Ако се замислите обаче, ще осъзнаете, че сте познали и истинска и фалшива любов в живота си и може би най-накрая сте готови да направите разликата между двете.

Не е добре да се държите небрежно към чувствата си, дори и да сте безнадежден романтик, който винаги е в очакване на идеалната си половинка.

Докато я чакате, оглеждайте се, но не се захващайте с обречени отношения, за които още от самото начало знаете, че няма да приключат със сватбени камбани.

Ето и какво ще научите рано или късно, ако сте влюбчива натура:

Фразата „Обичам те“ невинаги е гаранция за любов.

Много хора са склонни да казват тази фраза на гаджето си, но без да се замислят дали това е така. Тези думи са дълбоки и говорят за едни сериозни взаимоотношения. Ако някой ви ги каже твърде бързо – не му вярвайте. Вие също не бързайте да ги изричате на половинката си, ако сте с нея отскоро.

Човек не може да се насили да обича някого.

Сигурно сте били част от връзка, в която другият човек ви е обичал повече, а вие просто сте се примирявали с неговото обожание. Човек не може да се влюби по задължение или от чувство за дълг и вина. Ако не изпитвате любов към партньора си, вие няма да можете да му дадете това, което той ще очаква от вас. Рано или късно истината ще излезе наяве и връзката ви ще се разпадне с излъгани очаквания.

Има разлика между любов и увлечение.

Увлечението води до чувство на еуфория, което не продължава много дълго. За да заобичате някого по-дълбоко, на вас ще ви трябва време. Истинската любов не се появява в началото на връзката, а след известен период, след като увлечението е прераснало в по-сериозни чувства. Тоест, не всяко влюбване се превръща в любов.

Ако се чувствате самотни, значи не получавате любов насреща.

Ако сте във връзка, но се чувствате самотни, въпреки че си имате половинка, значи тя просто не ви обича достатъчно. Всеки човек трябва да може да разчита на своя партньор. Дори в едно семейство, в една двойка да има проблеми, все пак идеята на любовта се крие именно във взаимната подкрепа.

Страстна любов всъщност е най-лошият вид любов.

След като приключите своя бурна връзка, ще осъзнаете, че след такива страстни отношения сте най-съкрушени и най-много ви боли. С течение на времето ще осъзнаете, че тази връзка е приключила за добро щом не е била здравословна, нито за вас, нито за експоловинката ви. Ще разберете, че това не е било истинска любов.

Намирането на любов изисква време и търпение.

Въпреки неуспехите си на романтичния фронт, вие не трябва да се отказвате да търсите красивата, истинска любов, за която мечтаете. Просто използвайте житейския си опит, за да си научите „уроците“ и в бъдеще да не правите същите грешки.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари