IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как сексът се променя с напредването на възрастта

15 октомври 2015 13 45

7 неща, които никой няма да ви каже

Снимка; outnow.ch

Снимка; outnow.ch

Всеки е чувал, че с течение на годините либидото на човек отслабва, а това става причина за разреждането на секс рандевутата с половинката, с напредването на възрастта.

Но не всичко, което ни чака е гибел и мрак.

Промяната е неизбежна, според експертите, но въпреки това сексът се подобрява в много аспекти именно с напредването на годините.

Ето и какво трябва да знаете по темата:

1. Сексът ще ви носи по-голямо удоволствие.

Според проучване на Калифорнийския университет в Сан Диего, две трети от жените са по-доволни от своя сексуален живот в по-зряла възраст, включително и жени на 80 години! Според учените 67% от зрелите жени казват, че стигат до оргазъм почти винаги по време на секс. Освен това, като цяло заключението е, че по-възрастните жени са по-активни сексуално, по-опитни в леглото и по-удовлетворени от половия си живот, в сравнение с по-младите дами.

2. Вашият партньор ще знае какво да прави в леглото.

Опитът води до по-добро качество на секса. Именно затова 40-годишните жени имат голямо предимство пред 20-годишните. Младите дами често са напълно невежи в леглото и им трябват години редовен секс и то с постоянен партньор, за да станат по-смели и опитни между чаршафите. Същото често важи и за мъжете.

3. Натискът да изглеждате секси намалява.

50-годишните жени могат да се чувстват секси и без да полагат огромни усилия да изглеждат перфектно. Като цяло по-младите дами са по-неуверени във външния си вид, но тази увереност нараства с всяка една година. Жените, които нямат комплекси по отношение на визията си, се чувстват по-доволни по време на секс, именно защото се чувстват добре в кожата си.

4. Според изследванията годините на секс с един и същ партньор са гаранция за щастие.

В съдържанието на спермата се намират и хормоните на щастието – окситоцин и серотонин. Те карат жените да се чувстват добре. Това важи с особена сила, ако дамите са били в досег до една и съща сперма редовно. Именно такива жени (които се радват на щастлив семеен и сексуален живот с постоянния си партньор) страдат по-рядко от депресия и като цяло са по-удовлетворени.

5. Безсънието може сериозно да навреди на сексуалния ви живот.

Според много учени нарушенията в съня се увеличават с възрастта. Не е изненадващо, че умората е най-големият убиец на либидото. Затова, ако искате да се радвате на пълноценен сексуален живот с половинката си, трябва да се наспивате добре.

6. Бързият секс става по-малко забавен

С течение на времето дългогодишните партньори губят своя ентусиазъм към бързия, спонтанен секс и той доста се разрежда в програмата им. Те започват да предпочитат по-спокойните рандевута в удобното семейно ложе, но там пък могат наистина да се наслаждават на секса в пълния смисъл на израза.

7. Можете да се радвате на повече секс от всякога.

Според много изследвания 20-годишните всъщност правят по-малко секс от 30 и 40-годишните (важи особено за дамите). В действителност, жените на възраст между 27 и 45 години са по-активни сексуално, отколкото жените на възраст между 18 и 26.


Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари