IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 неща, които ще ви се случат, ако спрете да правите секс

18 октомври 2015 13 05

Как липсата на любовни ласки може да се отрази на здравето ви?

Снимка; outnow.ch

Снимка; outnow.ch

Работа, пътувания, умора, стрес... Има много причини сексуалният живот на човек да остане в застой. Може да нямате партньор и от дълго време и да сте в „сух период“, може да имате проблеми във връзката с постоянната си половинка или пък да нямате никакви проблеми, но и либидото да ви го няма никакво.

При всички случаи, ако сте спрели да правите секс, това ще повлияе на здравето ви по един или друг начин.

Ето и как:

Ще се почувствате по-тревожни.

Сексът помага на хората да се справят със стреса по-добре. Шотландски изследователи са открили, че хората, които се въздържат от полов живот са по-тревожни като цяло. По време на секс в мозъка стават различни химични реакции, секретират се хормони като ендорфини и окситоцин, които помагат на човек да се чувства по-спокоен.

Мъжете трябва да се следят за рак на простатата.

Мъжете, които не практикуват секс, може да се сдобият с рак на простата. Според изследване на Американската Урологична Асоциация рискът от този рак е с 20% по-голям при мъжете, въздържащи се от любовни ласки. Една от причините? Честите еякулации могат да премахнат/изчистят потенциално вредните вещества от простатата.

Ще станете по-податливи на настинки и грип.

Малкото секс или липсата му може да ви направи по-лесна мишена за микробите. Много изследвания доказват, че редовният секс действа като имуностимулант. Изследователи от Университета в Пенсилвания са открили, че хората, които правят секс веднъж или два пъти седмично са с до 30% по-добра имунна система, в сравнение с тези, които правят секс по-рядко или никога.

Ще започнете да се чувствате несигурни във връзката си (ако сте в такава).

Сексът се отразява върху вашето щастие, чувството ви за близост с половинката и сигурност в отношенията ви, твърдят експертите. Връзката/бракът без сексуален живот може да удари самочувствието на всеки един от партньорите, да породи чувство за вина, да се появят страхове и съмнения за изневери и др.

Рискът от еректилна дисфункция при мъжете се увеличава.

Мъжете, които не правят редовен секс са до два пъти по-рискова група за развитие на еректилна дисфункция, в сравнение с мъжете, които се радват на любовни ласки поне веднъж седмично. Според авторите на едно американско изследване, пенисът е мускул, който също иска физическа стимулация, за да остане във форма, подобно на другите мускули в тялото.

Може да се чувствате потиснати без причина.

Жените се чувстват по-депресирани, ако дълго време не правят секс, се твърди в изследване на списание „Archives Of Sexual Behavior“. Екипът на проучването е установил, че някои съединения, открити в семенната течност, включително мелатонин, серотонин и окситоцин, могат да имат отношение към повишаването на настроението след полов акт.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Neutrino ( преди 8 години )
До Анонимен: Много правилно. И аз съм на същото мнение. Тва са пълни глупости, коплексиращи хората, които не правят секс.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 8 години )
Прочетете малко източни книги.В Дао например отричат оргазмите при мъжа, докато при жената ги поощряват.Така че малко е спорно, колко сте права, fgfgfg
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
fgfgfg ( преди 8 години )
Пълни глупости. Ако сте жена, че се чувствате по-пълноценна и независима. Субект, а не обект. Ще осмислите живота си и ще вземате правилните решения. Мозъкът ви ще работи по-бързо и ефективно. Целебатът е винаги полезен. Дори вещиците са го практикували редовно. Неслучайно сексът се отриша от всички духовни водачи. Това е излишно пилеене на енергия, след като е насочено към собствено удовлетворение и наслада. Сметнете колко трае един оргазъм и колко страданията и несигурността след това. Не си струва. Знае го всеки здраво мислещ. А иначе мозъкът ви отива в пералнята и после жените реват защо ги изнасилвали.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар