IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Готини пред приятелите, но влудяващи любимата си

16 ноември 2015 12 15

5 модела на поведение, с които лазят по нервите на приятелките си

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Ако вашият любим непрекъснато се опитва да се прави на готин пред своите приятели, това със сигурност ви докарва до лудост.

Най-вероятно неговото поведение се отразява зле на връзката ви, особено ако той е склонен да ви пренебрегне заради мъжката си тайфа.

В крайна сметка, това е незряло поведение, което постепенно трябва да отшуми с пубертета, но някои мъже така и не го надрастват никога.

А ето и 5-те модела на поведение на мъжете, с които те се правят на готини в компания, но пък разочароват нежните си половинки:

Обиждат жените и всичко свързано с женствеността

Някои представители на силния пол умишлено обиждат женското съсловие, когато са в мъжка компания. Те използват неприятни клишета като "не ставай женчо", "тази е истинска кучка" и други, които са иронични, саркастични, враждебни и обидни за дамите. Истинско желание на мъжете е всъщност да се обединят/сплотят с подобни реплики. Те обаче не се замислят, че това е грубо спрямо жената в техния живот, за която се предполага, че те обичат и уважават.

Правят се на недостъпни и не искат да се ангажират с връзката

Някои мъже не могат да изградят стабилна, сериозна връзка с половинката си, именно защото смятат, че ще се изложат пред приятелите си. Те смятат, че ще спрат да са готини, ако някоя жена ги „опитоми“ и подсъзнателно вярват, че съобразяването с жена е метафора на кастрация. Едва ли не, ако изгубят своята свобода, ще изгубят и своите мъжество и сила. Затова такива мъже често изоставят половинката си, за да бъдат със своите приятели и да си спестят подигравките, че са „под чехъл“.

Затварят се емоционално

Някои мъже се фокусират върху „фактическата мъжественост“ и се съпротивляват срещу това да показват емоции. Те смятат, че чувствителността е синоним на уязвимост, женственост и дори на хомосексуалност. Подобен вид мъже обикновено имат поредица от неуспешни връзки, тъй като не уважават приятелките си, изграждат стена около себе си и като цяло не успяват да достигнат истинска емоционална близост. Затова пък такива мъже обикновено имат големи приятелски компании от себеподобни.

Държат се фалшиво

Мъжете, които се стремят на всяка цена да спечелят одобрението на своите връстници и приятели, никога не са в състояние да се държат естествено и автентично. Те постоянно се влияят от другите и в поведението им винаги има нещо неискрено, което говори и за скритите им комплекси. Тези мъже са лесни за разпознаване по следните признаци – демонстрация на влияние, богатство и успех, използване на жените като трофеи и други.

Държат се по-агресивно, отколкото им идва отвътре

Мъжете, които когато са в мъжка компания се държат арогантно и унизително с другите – викат и крещят, участват в спорове на висок глас, подсвиркват на хубавите жени на улицата и така нататък, често го правят именно, за да се впишат в определени обществени норми. Те смятат, че с това поведение изглеждат по-силни и мъжествени, а резултатът е че изглеждат недодялани грубияни. Повечето жени имат вродено чувство за самосъхранение и бягат от мъже, които се държат агресивно, та дори и само в мъжка компания.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари