IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Брадатите мъже са по-враждебни към жените

30 ноември 2015 07 00

За разлика от гладко избръснатите представители на силния пол

Снимка: Esra Sam

Снимка: Esra Sam

Според ново проучване брадатите мъже са по-склонни да се държат сексистки с жените, в сравнение с гладко обръснатите представители на силния пол.

Не е ясно как, но учените считат, че окосмяването по лицето на мъжете ги кара да се държат по-враждебно и агресивно към дамите.

Една от теориите е, че брадите дават усещане за мъжественост, сила, мъдрост и господство, което обяснява до голяма степен защо мъжете в мюсюлманския свят (90% от които са с бради) считат женското съсловие за по-нисш вид.

В австралийското проучване са участвали мъже на възраст между 18 и 72 години. Оказало се, че две трети от модерните брадати хипстъри са били пренебрежително настроени към дамите, споделяйки различни патриархални възгледи.

Гладко избръснатите мъже се оказали значително по-добронамерени към дамите и по-склонни на джентълменски прояви.

Според статия в списание Archives of Sexual Behavior, друго обяснение за този факт може да се крие в действието на тестостерона.

Брадатите мъже имат по-високи нива на този хормон в кръвта, а той провокира агресията. Освен това брадатите мъже са възприемани за „мачо“ и те от своя страна се чувствали длъжни да бъдат на висотата на очакванията да са мъжкари.

Според предишни изследвания, мъжете с бради са по-склонни да изневеряват на партньорката си, въпреки че жените не ги намират за по-привлекателни от господата без брада.

Изследванията показват, че нежната половина от човечеството харесва мъже с до тридневна брада, в стил Дейвид Бекъм или Брад Пит.

Много малко жени са любители на дългото окосмяване по лицето, което донякъде състарява мъжа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Петя ( преди 8 години )
Легнах си веднъж с един такъв и много се смях, защото отгоре беше космат, а отдолу беше гладко избръснат...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Лина ( преди 8 години )
Напълно съм съгласна с това определение.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар