IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пансексуален – новият пол на 21 век

1 януари 2016 15 30

Все повече звезди се припознават в новия феномен

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Има хора, които не са нито хетеросексуални, нито гейове, нито би. Сексолозите считат, че това е нов вид понятие – пансексуални – ориентацията на новия пол на 21-и век. За феномена вече писаха издания като The Daily Telegraph, The New York Times.

По данни на Google Trends търсенията на темата „pansexuality” се множат все повече. Такива има дори и в Холивуд. Идеята на този нов вид сексуалност не е просто, че човек харесва всичко, което се движи.

Това са хора, които могат да бъдат привлечени от жени, мъже, транссексуални, интерсексуални (хора, които не искат да се определят към нито един от половете). При тях полът за избор на партньор не играе роля. Бисексуалните са привлечени от мъже и жени, а пансексуалните – са слепи за пола, по отношение и на партньора, и на самия себе си.

Идеята е, че тези хора се интересуват изключително само от личните качества на човека до себе си, и искат да изповядват общи идеи и ценности. Терминът възниква в средата на 90-те години, но не се радва на популярност.

Пансексуалните като явление се пробужда през 2010 г. Според сексолога Ник Голдщайн, причината е в съвременните млади хора, които повече са замислят над своята сексуалност и са по-внимателни от предходните поколения. Ето и звездите, които се заявиха като такива.

Шейлин Удли – 23-годишната звезда е ярък пример за пансексуалност.  Феновете й го разбраха, когато през 2014 г. актрисата заяви, че се „влюбва в хората заради това какви личности са, а не в зависимост от пола”.

Много грешни изводи се направиха тогава, един от които бе, че момичето е бисексуално.  Тогава актрисата разясни повече своята позиция.

22-годишният Джош Хътчерсън от „Игрите на глада” също призна в интервю за Out Magazine: „В момента съм на 100 процента хетеросексуален, но кой знае? Може след година да срещна младеж, който също много да ми харесва”.

Рап изпълнителката Ейнджъл Хейз срещаща се с модела Айленд Болдуин (дъщеря на актьорите Алек Болдуин и Ким Бейсинджър) също изказа подобно мнение: „Любовта няма граници. Ако някой може да ме застави да бъда с него, значи мога. Това е сигурно, дори той да е хермафродит.”

А не е ли това добър начин на звездите просто да скрият половата си ориентация, пита руската журналистка Юлия Верби. Известно е, че за представителите на хомосексуалната ориентация е сложно да споделят личните си предпочитания. Причината е, че могат да бъдат порицани или да не им предложат главна роля в романтична мелодрама, например. Може ли да си заявен гей, а да станеш главен герой и обект на женското желание в „50 нюанса сиво”.

Именно заради тази причина хомосексуалистът Мат Бомър се размина с главната роля. Откритото заявяване на Рупърт Евърет, че е гей, също е променило неговата кариера. Актьорът посъветвал по-младите си колеги да не издават интимните си предпочитания. 

Но всъщност, според изследване публикувано неотдавна в The New York Times младите хора все по-често чувстват като близка новата сексуална ориентация.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Загорчо ( преди 8 години )
Сексуалните помисли на похотливост масово са завладели съзнанието на човешките създания по цялата земя. Развратът е навсякъде около нас. Сексуалните извращения са станали норма на поведение за повечето хора. Трябва да се замислим малко. Вижте този материал:http://pentecost.blog.bg/lichni-dnevnici/2016/02/12/.1429190
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
обичам кучките ( преди 8 години )
Най-итересното е как се опитват да ни пробутат че някви известни личности туко виж биха станали обратни и така се опитват чрез тях да ни го натрапят и на нас.Еми не мерси , аз харесвам жени и направо полудявам по тях.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Ливия ( преди 8 години )
Няма такова нещо като пансексуален пол. Има такава сексуална ориентация, но не и пол! ПРЕСТАНЕТЕ ДА ПИШЕТЕ ПРОСТОТИИ!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 8 години )
След като правят секс и с двата пола значи са бисексуални..Ама понеже думичката "бисексуален" някак си остаря и вече е демоде измислиха това.Пхах стават банални.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
поредната ужасия! ( преди 8 години )
Успешно пропагандирана от тялото.Все си мислех, че сме опрели дъното на извратенизма, но познах!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
balkanika ( преди 8 години )
кяква да коментирам-поредната американска простотия...вижте какво,Господ не е създал мъжа така,че да може да ражда-това е дадено само на жената,както и жената не е създадена така,че да може да опложда,това е дадено на мъжа...чувствали се били все повече млази хора пансексуални...утре,ако вкарате в употреба марсосексуални,за хора,копнеещи за марсианци,половината *** от америка ще се заявят като такива...понеже няма идеали,хората превръщат сексуалността си в идеал
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар