IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

14 неща, които всички необвързани трябва да знаят

13 февруари 2016 16 00

Съветите на сексолога Трейси Кокс

Снимка: оutnow.ch

Снимка: оutnow.ch

Необвързаните хора, които дълго време са без половинка, понякога се отчайват и направо се отказват да търсят любовта.

В навечерието на празника на влюбените Свети Валентин британската сексоложка Трейси Кокс дава съвети на самотните хора как да вземат съдбата в свои ръце и най-накрая да започнат сериозна дълготрайна връзка с надежден партньор.

Ето и нейните 14 съвета:

1. Поемете отговорност

Ако сте необвързани от дълго време, не обвинявайте лошия си късмет. Поемете отговорност за своя статус и направете всичко възможно да го промените. Това означава, че трябва да се отворите повече към света, да спрете да се обсебвате от идеята за намирането на „идеалния партньор“, да спрете да се спирате на хора, които очевидно не са за вас, да анализирате миналите си връзки честно и да разберете какво се е объркало. Попитайте свой доверен приятел да ви даде реална оценка за това къде грешите по отношение на любовта. Вслушайте се.

2. Няма такова нещо като „идеална половинка“

Не вярвайте в идеята за перфектната половинка – това е опасно за вас. Все едно да вярвате в Дядо Коледа. Този мит кара много хора да остават твърде дълго в трудни, токсични отношения, които би трябвало да са прекратили отдавна.

3. Не всяка любов започва с гръм и мълнии

Повечето необвързани хора смятат, че когато се влюбят ще го усетят на минутата. Така те пропускат много възможности да започнат връзка. В действителност качествените взаимоотношения се изграждат, а не се случват тутакси. Не залагайте всичко на първоначалната химия. Много хора са създали чудесни връзки, без в началото да са изпитвали супер силно влечение към половинката си. Трябва да излезете с даден човек поне на три срещи, преди да решите дали да му дадете шанс или не.

4. Не отписвайте някои хора, защото „не са вашия тип“

Ако сте самотни от дълго време, защото просто не сте срещнали човек от „вашия тип“, то вие сте в голяма грешка. Не си слагайте граници сами. Дайте шанс на хора, които не се вписват във вашия идеален профил, но пък могат да ви изненадат приятно.

5. Забравете за миналото

Ако сте преживели трудни връзки и тежки раздели, отървете се от лошите спомени веднъж и завинаги. Това е емоционален багаж, който ще ви пречи много в намирането на любовта. Съмнението в душата ви ще саботира всичките ви отношения още преди те да са започнали.

6. Не си губете времето със загубеняци

Не се поддавайте на изкушението да „оправяте“ човек, който има лошо поведение към вас, намирайки му различни извинения. Ако даден човек не ви уважава в началото на връзката, той няма да го прави и в бъдеще, а вие само ще си изгубите времето с него. Ако някой ви обича истински, той ще направи всичко възможно връзката ви да потръгне – нещата са елементарни.

7. Не чакайте да бъдете избирани

Много необвързани хора се залъгват, че някой ще ги види, ще се влюби в тях и веднага ще направи първата крачка – това невинаги е истинският сценарий. Колкото и да сте старомодни и консервативни, постарайте се вие да започнете флирт с човек, който харесвате. Дори и да ви отхвърли, светът няма да свърши, а вие поне ще сте опитали.

8. Не вдигайте летвата твърде високо

Дори да имате шестица по скалата за привлекателност, не се отказвайте да излизате с хора, които по-скоро имат оценка 4 или 5. Страхотното е човек да бъде уверен в себе си, но все пак се опитайте да живеете в действителността. Има вариант да се надценявате и да си харесвате все хора, които реално са извън вашата лига, един вид са непостижими.

9. Не разглеждайте човека на фрагменти

Не разглеждайте хората на части – само според външния им вид, само според парите, които изкарват или според самочувствието им. Това е твърде претенциозно и погрешно. Трябва да гледате и много други фактори като интелект, чувство за хумор, остроумие, увереност, щедрост, работливост, доброта и др.

10. Спрете да се сравнявате с другите

Много е лесно да започнете да сравнявате своя любовен живот с този на вашите приятели и да се самосъжалявате. Дори да ви се струва, че повечето ви познати се радват на страхотни връзки с половинките си, то може и да се залъгвате.

11. Опознайте себе си

Колкото по-добре познавате себе си, толкова по-щастливи ще бъдете и толкова по-голям е шансът ви да намерите дълготрайната любов.

12. Не си правете прибързани заключения

Мнението ни за всички хора, които срещаме се филтрира чрез нашите собствени предишни преживявания и пристрастия. Първите впечатления невинаги са верни. Вместо да приемате всичко, което човекът отсреща ви казва с критика, то опитайте се да не го съдите на първите няколко срещи.

13. Не бързайте

Само защото сте преспали с даден човек няколко пъти, не означава, че вече сте в сериозна връзка. Бъдете внимателни да не преекспонирате с вълнението си отношенията си с човека, с когото излизате, разказвайки твърде много за него/нея пред приятелите си. Тоест, без излияния от сорта „Той е толкова прекрасен, той е супер любовник, той е много специален и т. н.“ Бъдете по-дискретни за половинката си, докато връзката ви не стане наистина стабилна.

14. Не следете обекта на интереса си в социалните мрежи

Не е добра идея да следите новия си потенциален партньор из социалните мрежи, защото можете да разберете за него неща, които да не ви допаднат или пък да си създадете погрешно впечатление, което да охлади отношенията ви още в зародиш. По-добре е да знаете по-малко за него, а не да се чудите защо този мъж има снимка във Фейсбук с едрогърда блондинка, след като ви казва, че си няма приятелка. Снимките лъжат!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари