IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как връзката с чужденец ще промени перспективите ви?

28 март 2016 15 30

И ще ви обогати като личност

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Връзката може да бъде сложна между хора, родени в една държава и дори в един град, а тази между хора от различна културна среда, може да се окаже още по-напрегната.

Любовта с чужденец е вълнуваща, но си има своите недостатъци. Като цяло тя е предизвикателство, тъй като хората с различен произход имат доста различия по между си като навици, убеждения и ценности.

Въпреки това връзката с човек, роден в друга, по-далечна държава, си има своите положителни моменти. Ето и пет от тях:

1. Ще станете много по-толерантни

Най-важният аспект на връзката с чужденец е това, че ще получите възможност да разширите мирогледа си, да станете по-толерантни, да уважавате различните. Вие ще се научите на търпение, на разбиране, на съпричастност, ще започнете да правите повече компромиси. Изобщо животът и в частност тази връзка ще ви дадат много ценни уроци, които ще обогатят вашата личност.

2. Детето ви ще има два родни езика

Когато хората от две различни култури се срещнат и влюбят, идва и сблъсъкът на техните два различни езика. В началото те може да си говорят на един официален език, например на английски, но с течение на времето всеки от тях ще се потопи и в родния език на половинката си. Това ще стане от само себе си, покрай пътуванията, покрай общуването с роднините, покрай създаването на общи деца и т. н. А усвояването на всеки един нов език си е богатство. Освен това, когато имате общо дете, то ще расте в двуезична семейна среда и също ще има по-широк мироглед към света.

3. Ще пътувате много по-често и ще се потопите в нова култура

Много хора обичат да пътуват из близки и далечни места, но тези, които имат връзка с чужденец, дори и да не обичат – са принудени да го правят. Ако имате сериозни отношения с чужденец вие ще се свържете индиректно с неговата родина и периодично ще трябва да я посещавате. Постепенно ще разберете много за тази страна, за нейната култура, природа и история. В даден момент тя вече няма да е чужда за вас, вие няма да се чувствате в нея като турист и дори тя може да се превърне във ваша втора родина.

4. Ще разберете, че моралът и културните различия нямат общо помежду си

За съжаление допирът с нова култура може да предизвика доста недоразумения и грешни интерпретации. В същото време ще разберете, че с половинката ви имате много общи черти и интереси, че имате еднакво разбиране за морал, за добро и лошо и т. н. Вие ще почувствате една особена близост, без значение, че сте родени на територии, далечни една от друга. Ще осъзнаете, че начинът ви на мислене, не е чак толкова различен и че той не зависи изцяло от раса, религия и народност, а до голяма степен се дължи на възпитание, образование и характер.

5. Ще се докоснете до нов тип кухня

Ако сте човек, който обича храната и цени кулинарното изкуство, няма начин да не сте доволни от факта, че покрай половинката си, ще опитате много нови и различни вкусове. В началото може да се чудите как е възможно да консумирате подобни ястия – толкова странни да ви се виждат те, но с течение на времето ще започнете да ги харесвате и дори ще се научите да ги приготвяте и то с едно особено уважение.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари