IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Половинката ви заби нож в гърба?

31 март 2016 15 30

5 урока, които ще научите след като ви изневерят

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Всяко негативно преживяване в живота ни учи на нещо, макар и да ни оставя горчив вкус в устата. За съжаление същото важи и за изневярата. Ако ви се случи вашият партньор да ви „забие нож в гърба“, започвайки любовна афера, в началото ще бъдете съкрушени, но след време ще разберете, че тази изневяра ви е направила по-силни и устойчиви.

След подобен опит, вие ще сте в състояние да се грижите по-добре за себе си и ще бъдете по-разумни и предпазливи в следващата си връзка.

Ето и пет урока, които ще научите, след като преживеете подобна измама:

1. Ще разберете, че реципрочните действия не носят утеха

Често това, което ни вбесява около дадена изневяра, не е самият акт на измама. По-скоро ни натъжава обидата, от това че не сме оценени по достойнство и фактът, че сме инвестирали чувства и време в човек, който не ни е заслужавал. Повечето жени реагират на измяната на половинката си като те сами гледат да изневерят като ответен удар. След време те осъзнават, че реципрочните действия не са им донесли наслада или утеха.

2. Ще разберете, че от болестта „разбито сърце“ не се умира

След като преживеете мъката от изневярата, ще осъзнаете, че в морето има още риба. Ще ви трябва известно време, за да се почувствате отново готови за сериозни отношения, но след като се съвземете, ще знаете какво точно искате от следващия си партньор.

3. Ще се научите да „надушвате“ измамата

След като веднъж минете през агонията на изневярата, вие ще станете по-бдителни и внимателни. Много малък ще е шансът следващият ви партньор също да ви подведе – просто ще забележите признаците по-рано този път. Все пак, има някои доста очевидни знаци, че половинката ви изневерява, но много хора се заблуждават, когато това им се случва за първи път. В следващата си връзка просто няма да си губите времето в заблуди.

4. Ще станете по-непримирими към несправедливостта

След като веднъж преминете през подобен негативен опит, вие не само ще станете по-силни, но и ще започнете да цените истината още повече. Ще осъзнаете, че вече няма никога да позволите някой да ви мами и да се подиграва с чувствата ви. Ще сте по-непримирими към несправедливостта. Няма да сте склонни да влизате в отношения, ако не се чувствате ценени и обичани наистина. Ще разберете, че трябва преди всичко да обичате и уважавате себе си, за да получавате същото от половинката си.

5. Ще започнете да оценявате добрите хора в живота си

Не всички хора са еднакви. Ако бившият ви приятел ви е изневерил, не трябва да смятате, че и следващият ще се окаже същият кръшкач. Просто вие ще станете по-прецизни при избора си на партньор. Вече ще внимавате в кого инвестирате времето и чувствата си. Следващият път ще дадете шанс на много по-свестен човек. Именно затова трябва да се радвате на лошия опит. Просто се опитайте никога да не допускате една и съща грешка два пъти.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Петър ( преди 7 години )
До ...Защо не споделиш за какво става въпрос и не разкажеш историята си? Виждам от коментарите ти, че от дълго време няма развитие в отношенията ти с този човек. Сподели и може да получиш добър съвет.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар