IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приятели с бившия във Facebook? Категорично не!

1 май 2016 15 15

​Проучване показва, че това ни прави нещастни

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Изкушението да надничаме в личния живот на бившия любовник е голямо, нали? Само да можехме да разберем дали със сигурност този човек сега е необвързан, че тя или той не е продължил/а напред, бихме били щастливи. Наистина ли?

Това, което бихме получили от една такава „жълта“ акция из профилите, би било ударна доза нещастие, пише womansday. Първо се връщаме към миналото и самите ние не успяваме да продължим напред, второ щастлива клюкарка няма...

Според данни на проучването „Singles in America“, което разглежда живота на повече от 5000 необвързани възрастни, за хората, които следят живота на бившите си през социалните мрежи, е със 75% по-вероятно да бъдат нещастни, спрямо тези, които не ги следят.

Да проверяваме профила му е пълна загуба на време. По-добре би било просто да прекратите „приятелството“ в мрежата и да оставите дигиталното воайорство настрана. Освободете се от този товар да се осведомявате за нещо, което вече е далеч от вас.

Как ли? Когато признаете пред себе си, че тази връзка е изчерпана и няма какво повече да се извлече от нея, сте направили първата стъпка.

Втората стъпка е да преживеете случващото се. Този процес е емоционален и сълзлив, дайте си време, за да го осмислите. После е лесно.

По темата – проучването разкрива още няколко любопитни факта, които биха могли да ви бъдат полезни:

Основните занимания за свободно време, които правят хората щастливи, са готвенето, излизането на кафе, тренировките и спортът.

Тези, които излизат 6 пъти в седмицата, за да се разсеят, са с 53% по-щастливи от тези, които не го правят.

Хората, които обядват са много по-щастливи, спрямо тези, които се доверяват на бързото хранене и снаксовете.

По публикацията работи: Аксени Гео

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари