IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Почивка без половинката? Редно ли е?

21 май 2016 14 45

Преди да стегнете куфарите, задайте си следните 5 въпроса

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Според едно изследване партньорите в една от десет двойки се решават да отидат на почивка поотделно, поне веднъж годишно.

Някои хора считат, че подобна стъпка освежава отношенията, но други смятат, че тя нагнетява отчуждаване. Има мнение, че е по-добре двама души да ходят на почивка заедно, за да се разсеят от ежедневието, но има и друго – че всеки човек има нужда от глътка въздух.

Секс терапевтът Трейси Кокс коментира темата дали е редно партньорите да си позволяват почивки поотделно и доколко те могат да повлияят негативно на отношенията в двойката.

Тя съветва преди да решите да си подарите соло бягство без компанията на любимия, да си зададете няколко важни въпроса.

1. Къде точно ще бъде осъществена почивката и в каква компания?

Ако една жена планира уикенд с майка си или леля си в спа комплекс в Девин например, малко вероятно е това да доведе до проблеми във връзката. Съвсем различно е, ако един мъж иска да отиде на море с приятели в младежки курорт, пълен с нощни заведения и... атрактивни изкушения.

2. Колко пие вашият партньор и колко носи на пиене?

Алкохолът прави хората уязвими и замъглява преценката им. Затова, ако вашият партньор обича спиртните напитки по време на своите „соло бягства“, то едва ли седи мирен. Дори да ви обича, той може да сгафи, ако е сам на туристическа дестинация, която се върти около нощен живот.

3. Откога е връзката ви?

Това е най-важният от всички въпроси. Ако сте двойка отскоро, нормално е да ходите на почивка поотделно, но ако сте заедно от десет години, подобна стъпка може да доведе до проблеми. В този случай заминаването без партньора може да значи, че сте отегчени и имате нужда от нов сценарий в живота си, както и от нова аудитория. Изобилие от изследвания показват, че много хора мислят за флирт по време на такава почивка, защото смятат, че това е тяхно „право“ или тяхна „награда“, заради това, че търпят досадната си половинка от години.

4. Колко сте ревнив?

Ако двама души си имат доверие, това е чудесно, но ако единият е ревнив, подобна соло почивка може да създаде много главоболия и да инфектира отношенията с огромна доза недоверие.

5. Сигурни ли сте, че искате да прекарате малко време далеч един от друг?

Ако имате нужда да се поглезите с почивка, хубава храна и приятни изгледи, но половинката ви не може да дойде с вас по някаква причина – идете сами. Няма лошо да заминете соло, за да се измъкнете от рутината. Освен това подобна стъпка може да се отрази добре на сексуалните ви отношения, след като се върнете. Така половинката ви ще разбере, че не трябва да ви приема за даденост. Освен това ще имате време да останете насаме с мислите си и да погледнете на живота си от друг ъгъл.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Ник ( преди 7 години )
Гадост,неопростотия,умъртвяване на семейството! Защото някоя я сърби! Липса на отговорност и наличие на небългарска и нехристиянска ценностна система! Недопустим въпрос!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар