IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Науката казва: Секс 3 до 4 пъти за 2 седмици

30 май 2016 16 00

Така стоят нещата при новообвързалите се двойки

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Всяка връзка е различна, но сега ново проучване ни предлага да разберем каква е научната позиция по въпроса защо някои двойки правят повече секс от други? Изследването е публикувано в Журнала за проучвания на личността (Journal of Research in Personality). Изследователите разкриват, че това зависело от индивидуалните черти на характерите ни.

Експертите се заели да изследват 278 новозалюбили се хетеросексуални двойки, като по време на проучването те са били инструктирани да водят дневници, в които да записват бележки за честотата на креватните си занимания.

Преди провеждането на същинската част от изследването всеки бил помолен да попълни тест, който да измери личностните им качества, както и коефициентът им на отвореност към нови неща, дали се съгласяват с чуждото мнение и как, а също и дали са невротични.

В най-общия случай двойките съобщават, че са правили секс 3 до 4 пъти в периода от 2 седмици. Данните показват, че мъжете са по-склонни да инициират мачкането на чаршафите, отколкото жените. И нещо любопитно, свързано с личностните качества: двойките, в които жените, чиито характер е по-склонен към авантюри и силни усещания, имат обещаващ сексуален живот.

Двойките, взели участие в изследването, трябвало да оценят удовлетворението от половия си живот с максимум 7 точки. Но когато мъжът във връзката бил по-спонтанен и обичал рисковете, сексуалният живот и на двамата страдал.

Но все пак трябва да се отбележи, че изследването се провежда със скоро обвързали се мъже и жени. Кой знае как биха могли да се развият нещата във времето? Неженените двойки са различни от тези, сключили брак.

Психологът Андреа Мелцер смята, че в тези проучвания сексът би трябвало да е дори по-редовен. „Моите пациенти разказват за 3 до 4 пъти в седмицата, все пак това са щастливи двойки, които все още не са изтъркали взаимоотношенията и навиците си“. А това се наблюдава при брака, коментира още Мелцер.

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари