IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 знака, че вие сте истинският проблем във връзката

6 юни 2016 14 50

И че не трябва да търсите причината другаде

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Ако имате сложни взаимоотношения с половинката си, много е вероятно един от проблемите да сте вие самият, колкото и да не ви се иска да си го признаете.

Когато нещата започват да се разпадат в една връзка, най-лесно е човек да прехвърли вината на плещите на своя партньор. Но истината е, че няма напълно безупречен човек.

Според експертите има седем основни признака, по които можете да разберете дали проблемът в отношенията ви се крие във вас и вашите поведение и гледна точка.

Ето как да разберете:

1. Очаквате половинката ви да поеме всички отговорности във връзката ви.

В една добра връзка задачите между двамата партньори би трябвало да са поделени горе-долу по равно. Това важи и за отговорностите. Ако вие очаквате вашата половинка да се грижи за домакинството и децата, да плаща сметките и да организира цялостния ви семеен живот, то тя рано или късно ще започне да негодува и това ще се отрази зле на взаимоотношенията ви. Качественото партньорство се гради върху даване, споделяне, преценяване на ситуациите, инвестиране на време и усилия в отношенията и др.

2. Вие сте недоволни от самия себе си.

Ако вие не обичате себе си, ще ви бъде много трудно да предложите качествена любов на друг човек, твърдят психолозите. Ако сте недоволни от живота си или се чувствате неловко в кожата си, това ще се отрази на връзката ви негативно. Всичко, което е тясно свързано с личността – депресия, спотаен гняв, песимизъм, липса на реализация, апатия, влияе зле на отношенията с половинката.

3. Вие се цупите за щяло и нещяло.

Всеки човек би се изтощил емоционално, ако партньорът му непрекъснато му се цупи и сърди за нещо и после не му говори с дни и седмици. Важно е след като се успокоите след спор, да намерите път за помирение с половинката и да се опитате да разберете какво точно е повлияло негативно на емоциите ви и ви е разстроило толкова много.

4. Вие „имате очи“ само за негативните качества на партньора си.

Когато между вас и вашия партньор избухне скандал, трябва да се опитвате да не вадите всичките му кирливи ризи на показ, в желанието си да го нараните максимално. По-добре се опитайте да разрешите проблема възможно най-бързо, преди да кажете нещо необмислено. Няма смисъл да бъдете умишлено жестоки с любимия си, защото ще излезе, че забелязвате само кусурите му, а не виждате достойнствата му.

5. Вие не си признавате, когато сгрешите.

Някои хора просто не могат да понесат критика и никога не са готови да понесат отговорност за грешките си. Тази лоша склонност води до проблемни отношения. Трябва да намерите начин да се вглеждате в себе си, а не да търсите вината винаги у другия.

6. Вие прескачате от тема на тема по време на спор.

Това е много лоша стратегия, защото не води до разрешаване на проблемите, а до тяхното задълбочаване. Особено ако по време на спор за нещо от настоящето, вие започнете да се оглеждате за нещо, което ви е разстроило преди години. Опитайте се да запазите фокуса си по време на спор.

7. Вие сте убедени, че не сте част от проблема.

Ако никога не се замисляте, че сте поне отчасти виновни за трудния период с половинката, то връзката ви е обречена, а вие сте основният проблем в нея. В едно партньорство има две страни и всяка една от тях трябва да поеме отговорност за действията си, особено когато нещата вървят зле.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари