IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предизвикателствата пред новата връзка

20 юни 2016 15 10

Бъдете себе си и не обсебвайте партньора си

Снимка: wordpress

Снимка: wordpress

Да излизате с нов човек е адски забавно и ободряващо, защото имате шанса да бъдете себе си – нещо, което бавно умира със започването на една връзка. Стигне ли се до взаимоотношения със сериозен оттенък идват и новите предизвикателства, промените и главоблъсканиците.

1. С него или без него?

Постигането на добър баланс между излизането с него навън и времето за лично ползване е нещо изключително важно. Не трябва да позволявате една връзка да изцежда и обсебва личното ви време. Най-малко човек трябва да се наспи, за да може на другия ден да стане за работа.

2. Основна грешка

Това, че вече си във връзка, не значи, че ти е сложена каишка или някакво въже, което постоянно да изисква да бъдете заедно. Но за да имате и двамата своята индивидуална свобода, трябва да развиете доверие, което да компенсира чувството на ревност. О, да – това е трудно!

3. Промяната в програмата

Малко по-горе споменахме времеизцеждането. Всеки от нас си има някакви ангажименти – служба, спорт, чистене в къщи и пр. Да, но вече си имате ново обстоятелство в уравнението – това е той. И как да задържите всичко ли? Не, няма рецепта. Необходимо е единствено постоянство, спокойствие и отдаденост.

4. Той не е като другите

В интерес на истината всеки е различен. Няма две еднакви връзки, във всяка се изправяме пред различни предизвикателства, просто защото хората носят различен характер, различни травми. Не се чудете защо го харесвате, сърцето не действа логично. А това, че един ви е наранил, съвсем не значи, че и той ще го направи.

5. Гадже, приятел или мъж?

Как да го наричаме? В началото излизаме на кафе, малко по-късно през деня се натискаме у тях и се отдаваме на останалото от спонтанностите. Това ни прави просто гаджета в най-детинския смисъл с единствената разлика, че сме по-зрели и вече правим секс. По-нататък с развитието на взаимоотношенията, той става твоят приятел. А с идването на сериозните идеи за брак, деца и огнище, той е вече твоят мъж.

6. „Но какви сме ние?“

Да получите дефиниция за взаимоотношенията си не е най-важното, повярвайте. Много по-необходимо е да знаете, че той е там и ви обича. Останалото идва с времето.

7. Когато се сблъскате с първия скандал...

Би било прекрасно връзките ни да оставаха завинаги в първоначалната си фаза – пеперуди в стомасите, розови сънища и много (много) секс. Да, ама не става така. Колкото повече се обвързваме с един човек, толкова повече започват да се появяват неща, които да делим – легло, баня, бюджет и пр. И защото е напълно нормално да не сте свикнали да се съобразявате един с друг, рано или късно нещо някъде ще гръмне. Но бъдете над нещата, смехотворно е да си крещите за един чорап пред пералнята или за една чиния в мивката.

8. Как той реагира в ситуация?

Не е зле да имаш наблюдения по въпроса, за да не се окаже, че без да искаш го поставяш в кофти момент. Какво е чувството му за хумор? Как приема различия (социални, расови и пр.)? Притеснява ли се да говори за интимното?

Тези и още много въпроси трябва да са ви ясни, защото когато сте сред хора, може да се окаже, че повдигането на един въпрос е като забиването на остър кол в неговата душевност.

9. Бъдете себе си!

Да се съобразяваме не е като да забравяме кои сме. В една връзка и двамата трябва да сте наясно със спецификата на отсрещната страна, да я приемате по начин, който да не застрашава собствената ви. Сиреч да бъдете това, което сте, но без да дразните никого.

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари