IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да имате отворена връзка без да „убиете“ брака си?

25 юни 2016 14 30

6 начина

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Ако се чудите как можете да имате отворена връзка с половинката си, но без това да навреди на отношенията ви, има шест стъпки, които трябва да следвате. Помнете: всички взаимоотношения са уникални! Използвайте тези съвети като ръководство, но все пак се осланяйте и на интуицията си.

1. Сложете картите на масата

Ако искате отворена връзка, трябва да го обсъдите с партньора си. Седнете в подходящо време, когато и двамата сте спокойни и имате достатъчно време за разговора. Обяснете ясно и честно емоциите си и защо това е нещо, което искате да опитате. Ако половинката ви се съгласи, може да предприемете следващата стъпка. Ако не се съгласи, по-добре забравете за идеята, ако държите на отношенията си.

2. Определете някои основни правила

Тези правила са различни, но много важни. След като сте сигурни, че и двамата искате да имате отворена връзка, направете списък на границите, с които и двамата да сте съгласни. Запишете ги и говорете по всички с подробности, преди да минете напред. Например, важно е винаги да практикувате безопасен секс извън връзката. Да не правите секс с общи приятели. Да не правите секс у дома, в семейната спалня и т. н..

3. Не се страхувайте да говорите

Ако си създадете правила и граници, които нямате намерение да спазвате, вие или половинката ви ще се чувствате нещастни. Никой не казва, че правилата не могат да бъдат нарушавани от време на време, но дали това няма да навреди твърде много на вашата връзка, която и без това не е моногамна? Бъдете търпеливи един с друг.

4. Започнете постепенно

Тръгнете бавно по пътя към полигамията. Не забравяйте да имате открита дискусия с половинката си за всеки опит, когато сте имали интимен партньор, различен от постоянния. Ако нещо се обърка, идентифицирайте корените на проблема.

5. Без чувства

Физическата изневяра не е толкова страшна, за разлика от емоционалната. Добре е да сте искрени с вашия партньор, ако усетите, че спите с човек, който ви вълнува повече от нормалното. Това може да доведе до големи проблеми в бъдеще. Вашата отворена връзка ще проработи само, ако си имате доверие.

6. Не насилвайте нещата

Ако се разберете да имате отворена връзка с половинката, но после се окаже, че тя не е интересна и за двете страни, ще трябва да коригирате правилата или направо да спрете с промяната. Отворените връзки работят, само ако и двамата партньори са щастливи и имат нужда от това.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Теодора Драгоева ( преди 7 години )
По публикацията работи: Теодора ДрагоеваТеди ,, разкажи ни малко по отворено за себе си ако обичаш..интересно стана чувам че си много ОТВОРЕНА ,,навсякъде
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
jjjjj ( преди 7 години )
Браво бе, много поучителна тема за хората... склонявате към отворен брак. Много хубаво... много.. засрамете се!РАЗБЕРЕТЕ, че си има неща, които са недопустими. Не пишете глупави статии, които поддържат гейовете, смесените бракове, отворените бракове и куп други нередни неща/
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар