IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първа среща: Каквото кажеш, остава завинаги

29 юни 2016 11 00

Никога нищо за бившия, не намесвайте майка си

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Дори на възможно най-хубавата среща с най-сладкия и хубав мъж или най-сексапилната мацка има определен тип поведение, което трябва да се спазва. Съществува граница, която не бива да се преминава, защото последствията от създаването на погрешното първо впечатление са необратими.

1. „Знаеш ли, че бившият/бившата ми...“

Та това дори се разминава с логичното мислене. Защо да отиваме на среща с човек, към когото явно имаме интерес, пък да му говорим за кирливите ризи на бившия? Човекът отсреща надали изобщо се интересува от тази история, кима въодушевен и повтаря „Да, да... ох, колко гадно!“. Посланието, което отправяте към събеседника, е изцяло погрешно. Говорейки за тази част от миналото си, създавате впечатлението, че изобщо не сте обърнали страницата и че сте в онази фаза на безразборно креватно „сондиране“. А ако отсреща ви стои жена, очаквайте телефонът ѝ да звънне с неотложен ангажимент, който ще изпрати познанството ви в трета глуха.

2. „На никого не си казвал, че сме тук, нали?“

Какъв по-директен начин да кажеш „Изневерявам!“ от грубото задаване на въпрос с явно съдържание на висока доза мнителност? За един мъж такава фраза би била показателна – нещо от сорта на: „Страх ме е да се разделя с приятелката ми, защото тя е много властна и ме контролира!“. Подобно саморазкриване не е във ваша полза. От устата на една дама тези думи биха загатнали същото – раздяла, страх от случващото се.

3. „Аз съм член на църковното-„Х“ общество!“

Една максима обяснява този казус в пъти по-добре, от който и да е разсъждаващ по темата. „Религията е като пениса. Няма никакъв проблем да си имаш един и да се чувстваш добре от това, но моля ви – не го показвайте на публични места, развявайки го наляво-надясно!“.

Всеки има право на свои собствени вярвания относно сътворението и смисъла на живота. Религията е нещо интимно, а повдигането на темата 100 на 100 ще ви доведе до неловко мълчание, след което пауза и забързана реч: „Аз трябва да тръгвам...“

4. „Майка ми иска да дойде с нас“

Падате ли си по запознаване с родители? Сигурно не, а какво да говорим за първа среща. Щом мъж предложи подобна дивотия, каква ли би била асоциацията отсреща? „Мамчето ще дойде да ме оценява дали ставам за синчето ѝ“ и така срещата приключва. От устата на другия, нежния пол, би изглеждало сякаш две клюкарки обсъждат мъже в кафенето, а запознанството би било като освежаване на сивото ежедневие. Не говорете за майка си, с цялото ми уважение към нея.

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 7 години )
Вярно е. Ако за три минути излъже поне два пъти, значи това му е характерът. Ако това търсиш - давай. Ще има игрички /експерименти/ на корем. Само не се блъскайте! Ищах и цинизъм има за всички.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар