IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 знака, че връзката ви ще устои на времето

26 юли 2016 15 00

Вижте мнението на психолога Макс Блумберг

Снимка: GQ

Снимка: GQ

Макс Блумберг, психолог от университета в Голдсмит, разкрива в статия за вестник Daily Mail кои са 5-те признака, че една романтична връзка ще устои на времето.

Според него конфликтите могат да бъдат добър знак в отношенията между двама влюбени, защото чрез тях се разрешават проблемите в двойката.

Блумберг разкрива коя е тайната на щастието в любовта и кои са знаците, че ви чака светло бъдеще с партньора:

1. Имате шест приятни преживявания заедно за всяко едно лошо

Според него трябва да имате най-малко шест добри преживявания с партньора си на всяко едно лошо. Това показват математически изследвания по отношение на щастливите взаимоотношения. Според него това съотношение е много важно. Освен това той смята, че конфликтите балансират отношенията и водят до решение на проблемите във връзката, стига на една конфликтна ситуация, двойката да има поне шест приятни преживявания заедно.

2. Правите секс редовно

Сексът в двойката е важно нещо и често е от решаващо значение, макар много хора да твърдят обратното. Според Блумберг, ако една жена спре да прави секс с партньора си, това показва неангажираност от нейна страна. Дори по-честите конфликти са за предпочитане пред липсата на секс във връзката.

3. Чувствате се добре заедно, дори когато не правите нищо

Психолозите са убедени, че част от истинската любов са прагматичните отношения – рационални и реалистични. Тоест, повечето щастливи двойки се чувстват добре заедно, дори когато не правят абсолютно нищо. Това е за предпочитане, отколкото да правят нещо заедно, но то да е мъчение за единия от партньорите.

4. Обсъждате проблемите си

Ако можете да говорите сериозно за връзката си, това е добър знак, смята Блумберг. Това означава, че разсъждавате върху проблемите си и говорите за чувствата си. Ако не го правите, един от вас може да започне да се чувства самотен и неразбран в отношенията.

5. Вашите приятели ви одобряват като двойка

Ако вашите близки и приятели смятат, че сте създадени един за друг с половинката ви, доверете им се. Понякога близкото обкръжение на човек има най-вярната преценка за неговия личен живот. Възгледите на хората, които ни обичат, почти винаги са реалистични и безпристрастни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

жена на прилична въз ( преди 7 години )
Всеки човек е различен, всяка любов е различна. Няма как да се обобщи в пет прости правила. Ама нали трябва да се пише......ха....ха
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
ina.ina ( преди 7 години )
Като няма как тук ще се оплача: нещо в сайта пак се е бъгнало и изобщо не мога пиша във форума ... лошо, лошо.Че почва и сезонът на отпуските - август ...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
ina.ina ( преди 7 години )
6 за 1 - кой ли ще ги брои? :D :D :D
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар