IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как първият секс определя бъдещите връзки?

7 август 2016 15 15

Няколко истории, споделени от терапевт

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Според някои начинът, по който една жена е загубила своята девственост е показателна за това какви ще бъдат в бъдеще половият ѝ живот и връзките ѝ.

Може би е твърде силно казано, но не може да се отрече, че има доза логика в това твърдение. Ако загубата на девствеността се свързва с приятни емоции около самия акт, вероятно на секса ще се гледа като нещо хубаво, приятно, а жената ще гледа с по-голямо доверие към бъдещите си партньори.

Точно обратното може да се случи, ако първият път е кошмарен. Учени от университетите в Мисисипи и Тенеси са установили, че начинът на загубата на девственост може да се окаже решителен за целия живот на жената.

И наистина – може да не помним всеки акт през живота си, но първият път със сигурност се помни.

Сексологът Трейси Кокс разказва истории, с които се е сблъскала в практиката си.

„Бях пияна и ме накараха“

„Бях на 13, бях пияна. Едно момче, с което се запознах на купона, ме накара. Той ме натискаше, аз му казах, че не искам, но пък бях единствената в компанията, която беше девствена и всички ми се смееха“, спомня си момичето.

Момчето ѝ казало, че не е хубава и трябва да е благодарна, че той я е поискал. „Накара ме да се чувствам грозна и глупава“, допълва тя.

Тя не си спомня повече от самия акт, защото била разстроена. След секса момчето веднага си тръгнало, разказало на всички на купона какво се е случило, а тя се прибрала разплакана вкъщи.

„Не направих добър избор тогава, не правя добри избори и сега. Сега съм на 38 години и горчиво съжалявам за предишните си връзки. Изглежда това ми е била съдбата – да ме нараняват и да ме изоставят“, разказва тя. Самооценката ѝ все още е ниска и не вярва на мъже.

„Девствеността загубих с мъжа си“

Той бил на 16, а тя на 17. Оттогава минали 30 години. „Бяхме и двамата без никакъв опит и нямахме идея какво правим, беше неудобно и болезнено“, спомня си пациентка на Трейси. Тогава тя дори не знаела, че жените могат да изпитват оргазъм по време на секс.

След това опознали телата си и всичко ставало по-хубаво с времето.

По-нататък обаче нещата не вървели по мед и масло. В началото на брака си и двамата кръшкали. Вероятно защото никой от тях не е имал друга връзка и са били любопитни. Но изневерите ранили и двамата и решили да останат заедно и да бъдат честни един с друг. Пробвали в спалнята неща, които им били интересни и сега са напълно щастливи.

„Вярващите ми родители ме хванаха“

„Родителите ми бяха много вярващи и темата за секса беше табу. Дори не сме го обсъждали. Знаеше се, че това е нещо, което се прави след сватбата. Разбира се това го правеше още по-привлекателен за мен“, разказва трета пациентка на Трейси.

Една вечер родителите на момичето излезли. Тя поканила приятеля си. Била на 17. Пуснали си силно музика и нещата точно се случили, когато родителите ѝ нахлули. Баща ѝ изхвърлил момчето навън, а майка ѝ се свлякла на земята в рев.

Обяснила на майка си, че нищо не се е случило и, че всички нейни приятелки вече са минали през това. Майка ѝ обаче никога не ѝ простила. „Дори след години ме беше срам дори като си мислих за секс“, разказва тя.

„Първата ми връзка след това беше 6 години по-късно, когато бях на 23 години и се бях изнесла от вкъщи. Въпреки това не можех да се отпусна и страдах от болезнени вагинални спазми, които пречеха на проникването“, спомня си момичето.

Започнала да посещава терапевт, който да ѝ помогне да се отпусне. Сега, на 31 години, вече е по-добре. Но никога няма да е авантюристка в леглото. Признава, че сексът няма никога да е нещо, което ще прави с удоволствие.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Алоо, коректори ( преди 7 години )
Как в едно изречение 100 грешки
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар