IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10 неща, които ще научите, ако се срещате с единствено дете

23 август 2016 15 30

Едно на мама, едно на тати

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Връзката с единствено дете може да бъде мъчителна. Това са хората, които са отгледани с цялото внимание на всички роднини, концентрирано само и единствено върху тях.

Всички подаръци по празници са предназначени за едно дете, всички грижи, усилия и любов също.

Последното нещо, на което са научени единствените деца, е споделянето, компромисите и щедростта.

Склонността към подаръци и материални неща е само едно от многото качества, които ще откриете, когато започнете връзка с единствено дете.

Това, което трябва да знаете е, че те са много верни, ако ви допуснат до себе си.

Ето и някои от качествата, които единствените деца притежават.

1. Те са свикнали да имат леглото само за себе си

През целия си живот не им се е налагало да спят с друг човек до тях, а още по-малко да делят чаршафи и завивки. Никога не са намалявали звука на телевизора или затваряли прозореца преди да заспят. По тази причина им отнема малко повече време да се адаптират да делим легло с още някого.

2. Много са близки с родителите си

Някои биха казали, че са почти твърде близки. Но първите приятелства, които някога са изградили в живота си са били именно с родителите им. Ако имате предвид факта, че не са имали братя и сестри, ще разберете какво значи това. Единствените деца прекарват много време с майка си и баща си и дори имат вътрешни шеги помежду си, които само те си разбират.

3. Те са лоялни

Тъй като нямат братя или сестри, които да защитават в юношеска възраст, повечето единствени деца са изключително лоялни. Те виждат близките и приятелите си като семейство и търсят дълбока и истинска връзка.

4. Те са безкрайно упорити

Единствените деца никога не е трябвало да се съобразяват с други хора. Присъщи са им черти на характера като упоритост и много често дори егоизъм. Добра идея е никога да не им го казвате, защото със сигурност разговорът няма да завърши добре.

5. Считат домашните си любимци за братя и сестри

Много голяма част от единствените в семейство деца израстват с идеята, че домашните им любимци са алтернатива на братя и сестри. Това развива в тях милосърдие и се явява своеобразен начин да канализират и насочат цялата си любов към своите животински роднини.

6. Вероятно са имали въображаем приятел на някакъв етап

Когато са малки, единствените деца често имат нужда от близък приятел, който да замени брата или сестрата. По тази причина не са рядкост въображаемите приятели, с които децата са безкрайно близки.

7. Имат интересни хобита

Попитайте което и да е единствено в семейството дете и ще разберете, че като малки са били записвани на много и всякакви активности. От карате през баскетбол до плуване, единствените деца обикновено са единствената инвестиция на своите родители и по тази причина са научени на огромно разнообразие.

8. Обичат да остават насаме

Времето насаме със себе си е другото нещо, на което единствените деца са свикнали. Още от малки, те са разполагали с такова и е добре да не им го отнемате и в по-напреднала възраст. Това са дните, в които не трябва да ги доближавате и със сигурност не е добра идея да ги питате постоянно какво има.

9. Не обичат да споделят

Тук не става въпрос само за емоционално споделяне, а и за материално. Това не е признак на егоизъм или грубо отношение, просто така са свикнали. Това има и положителна страна – никога няма да ви вземат храна от чинията или да си позволят да използват нещо ваше без позволение.

10. Обичат нещата да станат по техния начин

Когато спорите с единствено дете, най-добре внимавайте с използването на думата „Не“. Те не са свикнали да я чуват често и определено я приемат трудно. Изберете думите си мъдро и със сигурност не пестете комплиментите, ако искате да водите преговори.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари