IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кое е нормално и кое не под завивките?

22 август 2016 15 35

Експерти разбиха 4 мита

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Кое е нормално под завивките? Това е един много уместен въпрос, който от време на време тревожи всички ни.

1. Загуба на интерес?

На всеки се е случвало по време на секс да има засечка и да не му се иска. Чувството за възбуда някак се изпарява. 

"Не трябва да се тревожете, защото случващото се не е резултат на недиагностицирана сексуална дисфункция", казва сексологът Ами Ливайн пред Womansday. Според нея, за да избегнете подобни неловки ситуации, трябва да откриете кое е това нещо в леглото, което винаги отключва вашата възбуда и я държи за дълго в пик.

„Човек също трябва да бъде наясно с нуждите на тялото си - кои са нещата, които го карат да тръпне”, смята сексологът. Ливайн е категорична, че е необходимо да кажете на партньора си и да обсъдите с него кое и как ви доставя наслада. „Загубата на интерес към секса с него/нея е напълно възможен сценарий и това не трябва да ви плаши. Преоткрийте себе си, намерете нови неща, които ви карат да бъдете щастливи”.

2. Рев и сълзи след  секс – нормално!

Сексолозите твърдят, че сексуалният акт може да отключи редица силни емоции от еуфория до тревожност, яд и агресия. „Жената преживява всяка креватна схватка по специален начин, като влага в нея лични чувства и значения”, смята секеуалният терапевт Кимбърли Андерсън. Тази специфична женска черта понякога води до емоционални взривове, защото представителите на нежния пол имат навика да си задават разни въпроси след половия акт - „Дали любовта ни е така силна, както преди?”, „Дали някога ще имам дете?”, „Наистина ли съм щастлива в брака си?”. Всички тези чуденки могат да отключат взрив от сълзи, а като имаме предвид, че оргазмът сам по себе си предизвиква биохимична реакция в мозъка, способна да ни докара до емоционални състояния, картинката е ясна. Няма какво да ви тревожи.

3. Полова асиметрия – защо устните са различни?

Медиците твърдят, че вагината на всяка жена е уникална и в много случаи асиметрична. Не съществува понятие като „нормална” или „ненормална” вагинална анатомия. Както тестисите на мъжете не са еднакви, така и срамните устни на жените често се разминават. Единственото нещо, което трябва да ви притеснява, е например промяната в цвета на вашата интимна зона, появата на бучка или парене, или нещо друго, което ви се струва неестествено. Размерът не е сред тях.

4. Променя ли се нещо във външността на женската полова система след раждане?

„Никоя жена не минава през детеродния процес без да получи вагинални промени”, заявява гинекологът д-р Мари Росър. Това е част от всичкото, няма как. „Вагиналните тъкани ще променят същността си поради еластичната си същност”, казва д-р Росър – „Много фактори могат да повлияят следродилния възстановителен процес”, като сред тях са самият размер на бебето, колко дълго сте напъвали и пр. „За пълно възстановяване ще ви трябват поне 6 до 8 седмици”, категорична е Росър.

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари