IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10 неща, които не трябва да изпитате, ако връзката ви е стабилна

29 август 2016 15 00

Хората със солидни отношения не минават през изневяра...

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Ако смятате, че връзката ви е твърда като скала и двамата с половинката ви сте перфектната двойка, която ще се радва на дългогодишно блаженство, може би сте прави.

И все пак, ако това е така и отношенията ви с вашия партньор са повече от стабилни, то има 10 неща, които никога не би трябвало да преживеете заедно. Ето ги и тях:

1. Изневяра

Ако с половинката ви сте една солидна двойка, вие не би трябвало да преживеете измяна - нито физическа, нито емоционална. Това означава, че нито вие, нито партньорът ви не трябва да бъдете изкушени да минете през флирт или афера с трети човек, без значение колко горещ е той/тя. Това не само е неуважение към връзката ви, но и говори, че тя не е достатъчно дълбока. 

2. Съмнения

Партньорите, които имат истински силна връзка помежду си, не изпитват постоянно подозрения един към друг. Те не се съмняват във верността на другия и не се чудят дали да имат общо бъдеше с него/нея и хубаво ли ще е то.  

3. Неуважение към/от партньора

Всеки човек се ядосва от време на време, но дори в най-яростния си изблик, той не трябва да допуска да изрича грозни, груби обиди/епитети по адрес на партньора си. Това не само е знак на неуважение, но и показва сериозни пукнатини в отношенията между двама души.

4. Граници в отношенията

Ако вие или вашият партньор имате нужда да бъдете разделени от време на време, тъй като си имате свои собствени хобита и интереси, това е добре стига да не поставя някакви граници във връзката ви. Ако желанието да ходите на различни места без половинката си и да си водите свой собствен живот е твърде силно, може би връзката ви е твърде крехка.

5. Упражнение на контрол 

В едни стабилни отношения, партньорите не се опитват да се контролират един друг. Всеки опит за контрол или манипулация е сигурен знак за проблеми в отношенията.

6. Автоцензура

Хората в стабилна връзка са в състояние да казват ясно какво мислят (по всички теми) един пред друг. Ако човек автоцензурира думите си пред своята половинка, за да не я засегне или нарани, значи има нещо гнило в отношенията. Човек трябва да се държи естествено пред своя партньор.

7. Опит за промяна на характера на партньора

Ако вашият партньор ви е сродна душа и връзката помежду ви е силна, то той не трябва да се опитва да ви променя, както и вие него. Ако вие се обичате истински дълбоко, вие ще се приемате един друг с всичките си качества и недостатъци.

8. Обезценяване на партньора

Ако двама души се обичат истински и са силно ангажирани един с друг, никога няма да се съмняват в здравия разум, в начина на мислене или във възприятията на своя партньор. Това е обидно и не е характерно за едни любящи и стабилни отношения.

9. Постоянна критика

Да, стабилните отношения се характеризират с честност и въпреки това, истинските партньори в живота не чувстват необходимостта да си казват болезнени неща всеки ден. Ако вие обичате истински своя партньор, вие ще пазите неговото достойнство и няма да накърнявате егото му умишлено. 

10. Зависимост от партньора

Всеки партньор в една солидна двойка, знае че може да разчита на своята половинка, но не би трябвало да става емоционално зависим от нея. Хората в стабилни отношения усещат, че трябва да се редуват, използвайки индивидуалните си силни страни, в различните периоди от живота си. Тоест, в един период единият партньор може да е малко по-зависим от другия, след време нещата се обръщат, после може пак да се върнат и т.н.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари