IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансовите навици, които могат да провалят връзката ви

29 октомври 2016 14 15

Те могат да причинят сериозни конфликти с половинката ви

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Има лоши парични навици, които наистина могат да навредят на взаимоотношенията ви. Те могат да причинят сериозни спорове и неразрешими конфликти с партньора ви, да донесат сериозен стрес на връзката ви и да доведат дори до развода ви.

За да запазите здрава връзката си, трябва да вземете предвид тези финансови грешки и да се опитате да не ги допускате.

Ето и списък с най-лошите подобни навици:

1. Избягвате разговорите за финанси с половинката

Едно от най-важните неща във всяка стабилна връзка са честността и доверието между партньорите. Затова никога не трябва да имате теми табу и особено, ако това са тези, които засягат парични въпроси. Трябва да можете да си говорите с половинката за това как точно искате да изградите общото си бъдеще, като се уверите че сте на една и съща финансова вълна. Всеки от вас трябва да има информация за сметките на другия, за кредитните му карти, за разходите му. Трябва да се разберете кой за кои общи сметки ще бъде отговорен. Трябва да сте наясно с тези неща, ако искате да избегнете проблеми в бъдеще.

2. Криете пари/разходи от партньора си

Можете да запазите някои неща в тайна от партньора си, но не и да укривате финансови средства и/или важна информация от него. Рано или късно половинката ви може да узнае за вашия скрит фонд или за скритите ви заеми и няма да бъде никак доволен. Ако имате подобна тайна и тя касае голямо количество пари, ще имате сериозни проблеми в отношенията като рискувате да изгубите доверието на любимия.

3. Не искате да си направите общ бюджет

Първата стъпка към създаването на стабилно семейство е организирането на общ финансов бюджет. В началото може да ви е трудно да се съобразявате с половинката си за това как харчите, управлявате и пестите парите си, но все пак това е една положителна стъпка и за нея са нужни компромиси и от двете страни. Ако всеки си харчи неговите пари за него самия, то няма да имате общ фонд за битовите сметки и за храна, а това може да доведе до конфликти между вас. Възможно е един от вас да поема повече или направо всички общи разходи и така да насъбере недоволство, което в даден момент да ескалира.

4. Никой от вас не спестява

Седнете с партньора си и обсъдете вашите краткосрочни и дългосрочни цели. Планирайте както парите си за общи почивки, така и погасяването на всички заеми, кредити в следващите пет години. Ако никой от вас не умее да спестява пари, то рано или късно парите ще започнат да не ви стигат и това ще ви изнерви като двойка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари