IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6-те най-надценявани неща в повечето връзки

12 ноември 2016 16 15

Не всичко е толкова приказно, колкото се опитваме да го изкараме

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Повечето хора са склонни да мечтаят за приказни изживявания, особено в любовен план. Именно затова ние сме склонни да преувеличаваме значението на някои преживявания в отношенията ни с партньора, поставяйки ги излишно на пиедестал.

Тези преживявания във връзката ни често не са чак толкова вълнуващи и необикновени, колкото се опитваме да ги изкараме.

Ето и кои са 6-те най-надценявани неща в повечето взаимоотношения:

1. Първата целувка

Често първата целувка с любимия/любимата не е чак толкова вълнуваща, колкото ни се ще да я изкараме. В началото, когато двама души все още не се познават добре и не са свикнали един с друг, целувката им може да е странна на вкус и миризма, и да не е като от приказките.

2. Първите няколко срещи

Много често първите няколко срещи на една двойка са неудобни, не особено вълнуващи или направо провал. Възможно е на първите ви срещи да сте се виждали в кварталното кафене и да сте водили скучни или съвсем банални разговори, но в последствие да разберете, че това е човекът, с когото искате да прекарате живота си.

3. Първата нощ заедно

Първата нощ заедно е наистина много надценявана. Подобно на първата целувка и тя често е неудобно изживяване за партньорите. Свързана е с трудно сваляне на сутиена, със заплитане на пръстите и краката, с нежелано изпотяване и т. н. Цялата концепция за митичното, супер романтично изживяване на първата любовна нощ е запазена марка само за филмите.

4. Тезата за сродните души

Много хора обичат да си мечтаят, че някой ден ще срещнат сродната си душа и с нея ще заживеят щастливо до края на живота си. Това е доста сериозна заблуда, характерна само за романите. В истинския живот всяка връзка изисква редица компромиси и изглаждане на куп различия с т. нар. „сродна душа“.

5. Сватбената вечер

Много често сватбата не е това изживяване, което младоженците са очаквали, но те просто не желаят да си го признаят. Възможно е цялата церемония и цялото тържество да са били напрегнати и да са донесли доста стрес на влюбените. На всичкото отгоре да не забравяме, че сватбата е шумно мероприятие, пълно с любопитни приятели, досадни роднини и много... алкохол.

6. Меденият месец

Почивката след сключването на брака трябва да е № 1 по романтика, но това невинаги е така. Често това е туристическа ваканция, по времето на която младоженците дори намират време да се скарат, я за дестинацията, я за хотела, я за храната или за това къде и какво да правят.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари