IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оргазмът в снимки

27 декември 2016 16 00

Албер Поцея запечатва миговете на удоволствие

Снимка: Albert Pocej

Снимка: Albert Pocej

Покрай коледните празници и големите трагедии мина и един от дните, носещ възможно най-много положителни емоции. 22 декември е международен ден на оргазма и се чества от 2006 г.

За създаването му спомагат активисти от Пристънския университет, а идеята е да се прави флашмоб – всички хора на Земята в един ден да изпитат оргазъм, като си мислят за световния мир и така да предадат положителна енергия на планетата.

Целта на акцията е да се сведат войните до минимум. Мястото на провеждане може да бъде всяка точка на планетата като се поощряват хората, които се намират в страни, където има военни действия.

В чест на позитивната дата, Лента публикува проект на литовския фотограф Албер Поцея, който запечатва моменти от получени удоволствия.

„В съвременното общество виреят много табута и митове, някои от които ни пречат да живеем пълноценно. Женският оргазъм и мастурбацията все още се възприемат като нещо подсъдно, въпреки че психолозите отдавна обясняват, че това е едно от най-нормалните и полезни за здравето състояния.

С този проект искам да съсредоточа вниманието на зрителите именно върху този проблем“, обяснява идеята си Поцея.

Вижте фотографиите му в галерията ни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари