IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ядосани сте на партньора? Опитайте това!

25 февруари 2017 16 15

Как да се справите с яростта си без да съсипете връзката си

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ако се чувствате бесни на половинката, но не можете да си го изкарате на него/нея, тръгвайте на шопинг и си купете нещо на най-омразния му/ѝ бранд.

Оказва се, че това е чудесна терапия и няма да повлияе негативно на връзката ви, показва ново изследване. То разкрива, че партньорът, който има по-малко власт във връзката и се страхува да разкрие дразнението си, може пасивно да го изрази, за да се отърве от токсичните чувства, като направи нещо, което половинката му не би направил/а.

„Представете си, че се събуждате, закъснявате за работа и виждате, че мивката отново е пълна с мръсни чинии. Хората, които командват във връзката, ще накарат „по-безгласния“ партньор да ги измие, но другият не би си отворил устата от страх да не ядоса по-силния и да наруши хармонията във връзката“, разкрива Даниеле Брик, асистент-професор в университета в Хемпшир.

„Като избират подсъзнателно нежелания от партньора им бранд, хората се чувстват по-добре без дори да го осъзнават“, допълва Брик. Това обаче е поведение само на психически по-слабия във връзката. Интересното е, че това се случва, само когато става въпрос за раздразненост и яд. Ако недоминиращият партньор е тъжен, той би избрал любимия бранд на половинката си, за да се почувства по-добре.

„Когато хората са тъжни, те са по-пасивни, защото съпреживяват по друг начин емоцията от яда, който обикновено подтиква към действие и не са настроени негативно и войнствено към партньора си“, коментира още Брик. Изследването ще бъде публикувано в сп. Consumer Psychology.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари