IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 причини да правим секс, дори когато не сме в настроение

2 февруари 2017 16 00

От полза е за здравето ни

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Винаги в самото начало на връзката всичко е ново и вълнуващо и не можем да се наситим на партньора си, особено в сексуален план. В даден момент се стига дотам, че единият от двамата иска секс, докато другият не е в настроение. Въпреки това, не бива да жертваме редовния секс, тъй като той е от полза и за здравословното ни състояние.

Нередовният секс може да се появи, заедно с децата, заради работа и стрес, но истината е, че сексът може да облекчи тези ежедневни премеждия. Редовният секс е много повече от приятно преживяване – той има благоприятно действие и за цялостното здраве.

1. Подобрява се имунитетът

Редовният секс укрепва имунната система, която на свой ред по-ефективно ни предпазва от настинки и други заболявания.

По време на сексуалната интимност се изпращат сигнали към мозъка, които стимулират жлези, имащи основна роля в имунната система.

2. Подобрява се сънят

Много често се случва да заспим веднага след секс. По време на оргазъм се синтезира хормонът окситоцин. Той е познат още и като „хормона на любовта“, тъй като се освобождава при физически контакт.

3. Намалява стреса

Учените твърдят, че спермата има антидепресантни свойства. Контактът с нея по време на секс увеличава чувството на щастие, като същевременно с това намаляват нивата на стреса при жените.

Това се дължи и на връзката между партньорите, вследствие на която намаляват нивата на кортизола – хормона на стреса.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари