IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво трябва да знаем за секса, преди да навършим 30?

3 февруари 2017 16 00

Да изкореним митовете

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Сексът е доста по-сложен, отколкото изглежда в холивудските филми. Битуват и различни митове, благодарение на които много жени вярват, че симулирането на оргазъм е полезно, срамуват се от формите си или се притесняват да заявят желанието си да бъдат докосвани по начина, който им е най-приятен.

Какво според експертите е важно да знаем за секса преди да навършим 30?

Лубрикацията

Използването на лубрикант не е единствено за случаите, когато има вагинална сухота, ами подпомага и активността и усещането по време на секс. Употребата му не бива да се приема като недостатък, свързан с женствеността ни.

За да открием кой е най-подходящият за нас, следва да експериментираме с различните видове продукти.

Не трябва да боли

Да, експериментирането с нови неща определено е от полза, но не бива да изпитваме някакъв дискомфорт. Въпреки това, много жени, които изпитват болка по време на секс, смятат, че е нормално. Ако това се случи, неразположението не бива да се игнорира, а да се потърси мнение на специалист.

Лъжливият оргазъм не е от полза за никого

От време на време може да бъде изкушаващо да симулираме оргазъм, най-често заради егото на партньора ни. Проблемът е, че той започва да си мисли, че е майстор в движенията, които така и няма да промени, а резултатът ще бъде все един и същи – липса на оргазъм.

Не бива да се притесняваме за начина, по който изглежда тялото ни

Когато се тревожим за тялото си, не можем да се насладим на настоящия момент. И да знаем различни техники и трикове, ако не се чувстваме добре в тялото си, това винаги ще бъде пречка пред добрия секс.

Какво можем да направим? Всичко, което ни кара да се чувстваме красиви, уверени и секси, и да избягваме хората, които ни потискат и подриват самочувствието ни.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари