IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 признака, че излизаме с изключително егоистична личност

5 февруари 2017 12 00

Егоистите не признават грешките си

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Нормално и напълно приемливо е да бъдем егоисти в известна степен, тъй като по този начин се грижим за себе си. Когато обаче бъдем прекалено егоистични и то непрестанно, обикновено вредим на отношенията си с близките ни хора и най-вече с интимната си половинка.

Ако излизаме с прекалено егоистична личност, това много често води до емоционално изтощение, тъй като ние единствено правим компромиси. При подобни връзки е въпрос на време да се разделим с партньора си.

Установяването на проблема в ранен етап и споделянето му с партньора може да се окаже единственият начин да спасим връзката си. По кои признаци да се ориентираме, че партньорът ни е доста по-егоистичен от необходимото?

1. Никога не отстъпва

Не си спомняме последния път, когато партньорът ни е направил нещо за нас. А когато помага за покупките или купува подарък, винаги очаква нещо в замяна.

2. Изключително контролиращ е

Откакто сме започнали да излизаме, той установява няколко правила – колко често да излизаме с приятелите си или да не работим вечер, тъй като той се чувства неудобно. В същото време не е готов да промени своите планове и навици, за да се съобрази с нас. Само егоистичният човек може да определя начина на живот на половинката си.

3. Цени само своето мнение

Когато се стигне до взимане на решение, което засяга и двама ни, той не се интересува от мнението ни. Прави това, което смята за правилно, тъй като за него всичко опира до „мен“, а не до „нас“.

4. Никога не се извинява искрено

След спор или скандал, никога не се извинява първи, дори и вината да е негова. Егоистичният човек не признава, че е сбъркал. Дори и да се извини, той обикновено не е искрен и очаква извинения в замяна.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари