IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Събирания и раздели – кога трябва да спрем?

6 февруари 2017 12 00

Как по-успешно да преминаваме през тези ситуации

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Много двойки се оказват в плен на затворен любовен кръг – събират се, карат се, разделят се и след две седмици отново решават, че са един за друг. Ако сме попаднали в подобна ситуация и имаме обсебващия навик да търсим връзка с партньора си, дори и след като сме се разделили, следващите редове може да са от полза...

Да не въвличаме приятелите си

Съвсем естествено и нормално е след раздяла да потърсим опора в лицето на семейството и приятелите си. Ако обаче впоследствие променим мнението си по отношение на връзката ни с бившия, това обърква не само нас, но и близките ни.

В случай че взаимоотношенията ни не са катастрофални и дълбоко в себе си знаем, че ще се съберем с вече бившата си половинка, най-добре е да не обсъждаме темата с приятелите и семейството си.

Да знаем кога да прекратим отношенията си

Не е здравословно за връзката ни да се събираме и разделяме много често. Всъщност колкото по-често се повтаря този кръг, толкова повече се нараняваме един друг. Много двойки опитват отново и отново да поправят несъвършенствата и връзката им да потръгне, но този процес се оказва по-болезнен, отколкото раздялата. Ако връзката не е основана на доброта и уважение, най-добре е тя да се прекрати.

Поемане на отговорност

Никога няма да можем да разберем своите грешки, когато не преставаме да обвиняваме партньора си. За да подобрим отношенията си, много е важно да поемем отговорност и да помислим кое е онова, което пречи. Ако обаче не можем да обсъждаме връзката си, без да заставаме един срещу друг, значи е време за раздяла.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари