IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

2 ползи от сутрешния секс

18 февруари 2017 07 00

Кой е най-популярният ден и час за секс?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Повечето от нас обичат да започват деня си с чаша освежаващо кафе или чай, като по този начин подготвяме ума за това, което предстои. Въпреки че денят ни не започва преди да станем от леглото, ако със събуждането се позабавляваме под завивките, това може да бъде по-ефективно от чаша кафе. Според британски учени повечето двойки правят секс сутрин – особено около 9 часа в неделя.

Чувството на спокойствие и релакс се свързва с „ефекта на уикенда“. Този феномен е обвързан със смяната на настроението между петък вечер и неделя след обяд. Ефектът до голяма степен се дължи на усещането за свободата да избираме кога да се отдадем на ласки и възможността да прекараме време с любимия/любимата си. Най-непопулярното време за секс се оказва преди и след работа в делничните дни.

Защо е препоръчително да започваме деня си със секс?

1. Подобрява се настроението

Приятните активности, като храненето и секса, са източник не само на удоволствие. Те понижават напрежението, като се потиска отговорът на стреса в мозъка и по този начин се подобрява настроението. В тези случаи се освобождава хормонът окситоцин, носещ редица положителни ефекти, в това число се засилва и връзката с партньора ни.

2. Подмладяваме се

Редовният сутрешен секс може дори да ни подмлади. Благоприятното действие се дължи на синтеза на ендорфините. Изследователи провеждат проучване, по време на което мъже и жени отговарят на въпроси за сексуалния си живот.

Оказва се, че тези от тях, които изглеждат по-млади за възрастта си, правят два пъти по-често секс – три пъти седмично, в сравнение с останалите, които се забавляват в спалнята два пъти в седмицата.

Освен това, по време на секс се синтезира и хормонът на растежа, който може да направи кожата по-еластична.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари