IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да запазим любовта жива, дори и след дълги години заедно

12 февруари 2017 16 15

Как да направим това – съветва сексоложката Трейси Кокс

Снимка: Istock

Снимка: Istock

След края на вълнуващото начало на връзката, идва друг етап. Мнозина си мислят, че тогава любовта избледнява, но това невинаги е така, просто фокусът и приоритетите се изместват. Не бива да забравяме да си обръщаме внимание един на друг. За тази цел известната сексоложка Трейси Кокс предлага полезни съвети, с чиято помощ можем да запазим любовта жива...

Шестата година

Подобно на четвъртата и петата година от връзката, тук отново е важно да се впускаме в иновативни и вълнуващи изживявания. Състезателните игри например провокират флирт и повишават адреналина.

Бихме могли да се запишем на нещо, което и двамата не сме практикували никога, като спорт например. Можем да върнем страстта обратно, като си направим секси фотосесия заедно, за да имаме нагледно доказателство колко добре изглеждаме като двойка.

Седмата година

Няма такова нещо като „кръшкане през седмата година“. Идеята, според която хората са склонни да изневеряват след седем години брачен живот, идва от филм с участието на Мерилин Монро.

Това обаче е периодът, в който двойките с деца са напрегнати в най-голяма степен от отглеждането на децата, като резултатът е силно раздразнение. Това, от което се нуждаем, е „изненадващ“ подарък – нещо, което да ни разсее от ежедневието и да ни върне назад във времето, когато сме правили специални неща един за друг.

Затова нека планираме изненадващ ден или уикенд, като може да отидем и на кратка екскурзия на романтична дестинация или просто да излезем на вечеря в изискан хотел и да пийнем коктейл в бар след това.

Десетата година

Десетилетие заедно – това е изключително важен момент. Да си припомним времето, когато сме се срещнали, кога сме се влюбили и сме утвърдили отношенията си.

Да помислим каква е мечтата на нашата половинка. Ако тя е да отвори ресторант, записването на готварски курс би означавало много повече от екстравагантна вечеря. Ако любимият/любимата мечтае да напише роман, курс по творческо писане би бил много по-ценен подарък от последния бестселър.

Двадесет и петата година

Ако връзката е здравословна и може би всички деца са напуснали „семейното гнездо“, се появява вълнение относно възможността да се посветим отново един на друг. В този период се притесняваме по-малко за това, което хората мислят, и сме по-склонни да опитваме неща, за които преди не сме и помисляли.

Чудесните идеи за подаръци включват гмуркане на екзотично място или екскурзия до Амстердам, където да посетим улицата с червените фенери.

Петдесетата година

Това е награда за двойките, които успяват да преодолеят всички опасности и пречки на дългосрочната любов. Още веднъж те изпитват опияняващите и силни емоции, които са двигателят на взаимоотношенията.

Създава се прилив на всепоглъщащите нежност и взаимност от спомени от целия живот, вместо даване на обещания един на друг. Според изследователи много от хората, които са над 70-годишна възраст, оценяват сексуалния си живот като „много задоволителен“.

Подходящ подарък би била вечеря в хубав ресторант, както и уикенд в приятен хотел, където да се преоткрием.

Шейсетата година

Вече сме в периода, когато колекционираме спомени. Бихме могли да намерим снимка за всеки от десетте най-добри момента от съвместния ни живот или да направим диск с песни от годината, когато сме се запознали.

Можем да посетим непознати дестинации, защо да не посетим и чудесата на света?

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари