IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От кухнята на сексфилмите: Колко взима една порноактриса?

18 февруари 2017 16 15

Детайли за хонорарите, тревогите и проблемите на порноиндустрията

Снимка: Independent

Снимка: Independent

Прелюбопитно е какво се случва зад камерата на еротичната индустрия. Това, което вижда един любител на порнофилмите, обаче е само забавната и възбуждаща активност. Всичко останало е мистерия за обикновения зрител.

Защо един човек би станал порноактьор или актриса? Колко взимат за участията си?

Според Independent, заплатата на порноактьорите не е твърда. Тя зависи от това кой играе, какво би могъл да изиграе и с кого.

Стандартът за дамите, които се появяват в една сцена с мъж, е да взимат около 1 000 долара. Но ако например в сюжета се появи още една актриса, хонорарът скача със 700 долара. Твърди се, че жените в света на сексфилмите са много по-добре платени от мъжете.

„Сумите нарастват или спадат с от 10 до 20 процента в зависимост от това кой играе“, казва Дерек Хай, бивш порноактьор и основател на фирма за модели, набираща кадри за еротичната индустрия.

„Има случаи, в които заплатата на актьорите нараства значително. Ако например актрисата трябва да участва в сюжет, който изисква тя да направи нещо, което ѝ е непознато като сексуална практика, то надницата се вдига, за да се стимулира творческият процес“, разказва Дерек.

Колко струва девствеността на задния вход?

Наблюденията на Дерек показват, че заснемането на филми от типа „First time“ привлича много голяма аудитория.

„В зависимост от това как изглежда един еротичен модел, неговите дадености могат да бъдат оценени на между 2 и 6 хиляди долара. Случвало се е и да получават по-големи хонорари, но това е голямо изключение“, разкрива бившият еротичен актьор.

Фактът, че актрисите на средна възраст получават повече пари, за да легнат с афроамериканец е нещо, което звучи много обидно. Но хората, които са в бизнеса със сексфилмите знаят, че всъщност няма расистки елемент. „Става дума за предпочитания – някои дами в началото на кариерата си не желаят да бъдат с тъмнокожи, въпреки че по-късно размислят“, отбелязва Дерек Хай.

Порно индустрията често давала допълнителни пари на „служителите“ си, за да ги стимулира да направят нещо различно. „Някои момичета просто не се чувстват комфортно в компанията на определен тип мъже, но тъй като с времето сексуалните нужди на човека се променят, актрисите започват да търсят разнообразие. Студията подкрепят тази идея, защото се харчи“, смята бившият актьор.

В статия на Daily Beast от 2013 г. порноактрисата Аурора Сноу споделя следното: „Междурасовите интимни отношения пред камера са сложна тема, особено проблематичен е начинът, по който те са показани в порнофилмите“.

Стабилен ли е животът на порноактьорите?

По данни на Independent в Западна Европа и САЩ битува усещането, че надницата на еротичните актьори е започнала да пада. Дерек Хай обаче смята друго. „През последните 5 години хонорарите на еротичните модели не са мръднали. Няма особена промяна на пазара, търсенето и предлагането са си все същите, като от 2012 г.“.

„Не смятам, че има порнозвезда, която да изкарва повече от половин милион долара на година“, отбелязва Дерек – „Индустрията понесе голям удар в последно време. Наличието на уеб сайтове за еротика създаде ниша за евтини и нискокачествени продукции, които разбъркаха работата на големите продуцентски къщи“.

Освен късометражните „аматьорски“ кадри, сайтовете имали навика да крадат авторски филми на големите продуцентски къщи. Така те губят от продажби, защото филмите им са достъпни за безплатно гледане.

„С интернет вече не може да се произвежда качествена еротика, студията нямат пари, с които да поддържат големи снимачни екипи и добри актьори“, отбелязва Дерек Хай – „Еротиката днес е огромно състезание, съпоставимо единствено с това в Холивуд. Който има пари и хора, успява – който няма, произвежда нискокачествен продукт“.

Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 7 години )