IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 признака, че не е любов, а само секс

17 февруари 2017 16 00

Не споделяме мечтите и целите си

Snimka: Istock

Snimka: Istock

В ранните етапи на романтичната връзка е трудно да разграничим любовта от сексуалното желание. Тогава физическото привличане между партньорите е много силно, но може да има и емоционална връзка.

Дали в конкретния случай става дума просто за желание или има и любов, могат да ни подскажат тези признаци...

1. Обличаме се добре през цялото време

Всеки път, когато предстои да се срещнем с обекта на желанията си, се стараем да се облечем добре. В случай че ни предстои видеоразговор например, първото нещо, което ни вълнува, е външният вид. Любовта не изисква всичко това, тогава сме щастливи, че виждаме любимия, без значение дали сме имали лош ден и не изглеждаме по най-добрия начин.

2. Не знаем нищо за партньора си

Не знаем нищо друго, освен че партньорът ни е добър в леглото. Може да знаем и за няколко други навици или предпочитания, но това е само повърхностна информация. Когато става дума за любов, имаме интерес към личността на партньора си, знаем за онова, което го натъжава и го кара да се чувства самотен, обезкуражен или щастлив.

3. Има много условности

Когато няма възможност за секс, предпочитаме да отложим срещата за някой друг път. Липсва желанието да излезем някъде навън, а предпочитаме да си останем вкъщи и да се наслаждаваме на интимни ласки.

При любовта също има интимност, но има и моменти, в които искаме просто да бъдем заедно и да се радваме на компанията си, без да правим секс.

4. Липсват задълбочени разговори

Никога не обсъждаме мечтите или целите си. Притесняваме се, че другият ще ни съди и ще загуби интерес към нас. От друга страна, обсъждаме първата целувка и сексуалните фантазии, които имаме. Това не е емоционална връзка и е ясен признак, че става дума само за сексуално привличане.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари