Всяка връзка започва с много обещания. В продължение на часове говорим за живота, за мечтите, бъдещето. Така започваме да мислим, че най-сетне сме открили някого, който е не просто партньор, но и наш наистина близък приятел.

След няколко месеца обаче установяваме, че вече не сме толкова близки, колкото преди. Партньорът ни уверява, че продължаваме да бъдем същият важен човек за него, но действията му говорят друго.

Според специалистите страстта напуска връзката около година след началото. От друга страна, да приемем някого за даденост означава, че очакваме той винаги да бъде на разположение, без да изразяваме благодарност към него или към приноса му за връзката.

Когато се намираме в подобни отношения, без значение дали става дума за приятелство или романтична връзка, това може да бъде изключително объркващо и разочароващо. Дали случаят е такъв? По тези признаци можем да познаем, че партньорът ни приема за даденост...

1. Не връща обаждане или не пише навреме

Колко често се случва половинката ни да връща отговор на съобщение след няколко часа или изобщо да не връща обаждане? Макар обикновено да се оправдава, че е бил прекалено зает или е забравил да върне отговор, има голяма вероятност поведението да бъде умишлено.

2. Не признава грешките си

Отказва да се извини или дори да признае факта, че е направил грешка. Когато признаем, че чувствата ни са наранени заради определено поведение, отговорът е, че сме прекалено чувствителни и трябва да спрем да правим от мухата слон. Подобно поведение демонстрира и липса на уважение.

Още по темата

3. Не сме сред приоритетите му/ѝ

Винаги е прекалено зает, за да ни чуе, спрял е да задава въпроси относно живота ни и изглежда, че губи интерес към нас. Чувстваме, че не сме важна част от живота му и е с нас, когато няма какво друго да прави.