IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Признаците, че ние сме проблемът във връзката

28 март 2017 15 00

Понякога без дори да осъзнаваме

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Връзките невинаги са съпътствани с щастливи моменти. Има и периоди, в които отношенията минават през трудности и са поставени на изпитание. Тогава обикновено започваме да анализираме ситуацията и да си мислим дали проблемът не е в нас самите.

Не е лесно да се отговори на този въпрос, тъй като отговорът може да не ни хареса. За да решим даден проблем обаче, първо трябва да сме наясно какъв точно е той.

Тези три признака насочват, че проблемът във връзката се корени в нас.

1. Фокусираме се върху негативното, когато се появи проблем

Напълно нормално е да чувстваме, че връзката ни тества нашето търпение. Какъв би бил животът ни без тези предизвикателства и препятствия?

Негативизмът обаче не поражда продуктивност, той ни изяжда. Ако с партньора си преминаваме през напрегнат период и не можем да видим положителна развръзка на ситуацията, това е признак, че задържаме връзката, без дори да го осъзнаваме.

2. Скъсали сме комуникацията

Има случаи, когато сме претоварени с мисли, което затруднява способността ни да говорим. Във връзката обаче комуникацията определено е най-важното нещо. По този начин споделяме добро и лошо. Когато ни се е случило нещо лошо, комуникацията ни позволява по-лесно да го преодолеем.

Така, ако комуникацията ни се влоши, това означава, че има проблем и във връзката.

3. Партньорът ни гледа напред, докато ние – към миналото

Ние се намираме в настоящето и, ако непрестанно се връщаме назад в миналото, питайки се „Какво, ако..?“, връзката няма как да прогресира. Никой не обича да бъде с партньор, чийто поглед е насочен постоянно към миналото.

Когато започваме нова връзка, винаги мислим за приятните емоции, без да предполагаме, че може да се случи и нещо неприятно, но връзките винаги са изпълнени с възходи и падения. Важно е да не забравяме това и да гледаме напред в бъдещето.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари